• Business

    Societe Generale: Πλήγμα 3,3 δισ. δολαρίων από την πώληση των επιχειρήσεων της στη Ρωσία

    • Bloomberg
    Frederic Oudea, CEO Societe Generale

    Frederic Oudea, CEO Societe Generale


    Περίπου 3,3 δισ. δολάρια θα στοιχίσει στην Societe Generale η αποχώρηση της από την ρωσική αγορά.

    Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση ολόκληρου του μεριδίου της στη Rosbank και των ρωσικών ασφαλιστικών θυγατρικών της, στην Interros Capital του Vladimir Potanin, σύμφωνα με δήλωση της. Η SocGen είπε ότι θα συνεχίσει τα σχέδιά της για επαναγορά μετοχών 915 εκατομμυρίων ευρώ και μέρισμα 1,65 ευρώ ανά μετοχή το 2021.

    Η απόφαση της Societe Generale να αποχωρήσει από τη Ρωσία ήταν η πιο άμεση μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Τόσο η Raiffeisen Bank International όσο και η UniCredit εξετάζουν επίσης το μέλλον τους στη χώρα. Οι τρεις τράπεζες είναι οι μεγαλύτερες στην ήπειρο με ρωσικές επιχειρήσεις.

    Η SocGen είπε ότι η κίνηση της θα οδηγήσει στην διαγραφή 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της καθαρής λογιστικής αξίας των εκποιημένων δραστηριοτήτων. Η πώληση θα έχει αντίκτυπο περίπου 20 μονάδων βάσης στον δείκτη CET1 της τράπεζας, ανέφερε.

    Η ρωσική δραστηριότητα της Societe Generale απέφερε το 2,7% των κερδών του περασμένου έτους και αντιπροσωπεύει το 1,7% της συνολικής έκθεσης της τράπεζας. Οι τοπικές δραστηριότητες αφορούν κυρίως σε λιανικούς και μεγάλους εταιρικούς πελάτες.

    Η Interros ήταν ο προηγούμενος μέτοχος της Rosbank.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Το νέο στοίχημα του μεγαλοεπενδυτή – Πού επένδυσε 4,2 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ