• Business

    Warren Buffett: Το νέο στοίχημα του μεγαλοεπενδυτή – Πού επένδυσε 4,2 δισ. δολάρια

    • Bloomberg
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett απέκτησε μερίδιο στην HP Inc. αξίας άνω των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής φορητών υπολογιστών εκτινάχθηκαν έως και 10%.

    Η επενδυτική του Buffett εξαγόρασε μέρος των μετοχών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μέσω πολλαπλών συναλλαγών και τώρα κατέχει περίπου 121 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου.

    «Η Berkshire Hathaway είναι ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές στον κόσμο και την καλωσορίζουμε στην HP», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Ο επενδυτικός κολοσσός βρίσκει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες για να τοποθετήσει κεφάλαια, εκμεταλλευόμενη σε κάποιο βαθμό και την αστάθεια των αγορών που έχει βυθίσει τον δείκτη S&P σχεδόν 6% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους.

    Η εταιρεία του Buffett για αρκετές ημέρες τον Μάρτιο αγόραζε μετοχές της Occidental Petroleum Corp, δημιουργώντας μία τόσο σημαντική θέση σε αυτήν, ώστε να κατατάσσεται πλέον μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδύσεων της σε κοινές μετοχές.

    Η μετοχή της HP σημείωσε ράλι πέρυσι, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 53%, αλλά από τις αρχές του έτους μέχρι και το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης κατέγραφε απώλειες 7,3%.

    Η Berkshire, η οποία ιστορικά απέφευγε ορισμένες επενδύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας, έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια σε αυτές χτίζοντας μερίδιο στην Apple αξίας άνω των 161 δισ. δολαρίων, με βάση την τιμή της μετοχής της στα τέλη του 2021.

    Η μετοχή της HP, κατασκευάστριας εκτυπωτών και υπολογιστών, εκτινάχθηκε μέχρι τα 38,38 δολάρια στις απογευματινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, μετά την γνωστοποίηση της είδησης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Επιστρέφει στα big deals – Εξαγόρασε την Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ