• Business

    Σκληρό μητσοτακικό στέλεχος ο νέος διευθυντής της ΝΔ, Νίκος Παπαθανάσης

    • Contributor

    Νίκος Παπαθανάσης


    Τεχνοκράτης, πολυταξιδεμένος, άνθρωπος με έντονη συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και οικολογική συνείδηση, πολιτικός φίλος επί χρόνια των Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη είναι ο νέος διευθυντής της ΝΔ, αρμόδιος και για τα οικονομικά του κόμματος, Νίκος Παπαθανάσης. 

    Πρόκειται για ένα σκληρό μητσοτακικό στέλεχος που έχει ρίζες στην Καλλιθέα, όπου έχει ζήσει πολλά χρόνια και έχει αναπτύξει πολλαπλές πολιτικές αλλά και επαγγελματικές δραστηριότητες. Διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον αδελφό του, με τον οποίο είχαν συστήσει από κοινού τεχνική εταιρεία.

    papi

    Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη δημιούργησε το Νοέμβριο του 2010 τη Δημοκρατική Συμμαχία, ο αδελφός του προσχώρησε ως στέλεχος στο νέο τότε πολιτικό σχηματισμό, στον οποίο ήταν φίλα προσκείμενος και ο Νίκος Παπαθανάσης.

    Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, δεν κατάφερε ωστόσο να εκλεγεί. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καλλιθέα, ασχολείται με τα ζητήματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και θέλει συνεχώς να προσφέρει. Έχει παλαιά συνεργασία με τον σημερινό δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος και ήταν ένα από τα 50 στελέχη της ΝΔ, που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι σαφές λοιπόν ότι το γαλάζιο λόμπι της Καλλιθέας έχει σημαντικό ρόλο στα νέα δεδομένα της ΝΔ.

    PAPAUANASHS SE EKDHLVSH TOY DHMOU ATHINAIVN

    Ο Νίκος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έχει αποκτήσει master στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική.

    Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

    PAPATHANASIS

    Το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ χρημάτισε πρόεδρος στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ). Εκείνη την περίοδο είχε δεχτεί επικρίσεις από μια ομάδα εργαζομένων για διακριτική μεταχείριση υπαλλήλων, σε σχέση με κάποια τροφεία, δηλαδή μια διατακτική (88 ευρώ/μήνα) για την αγορά προϊόντων από συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ. Και αυτό γιατί το bonus αυτό δεν το έπαιρναν 45 άτομα, που ήταν αποσπασμένα σε άλλες υπηρεσίες, ενώ ζήτημα είχε ανοίξει και με τη λίστα των υπερωριών. Το Δεκέμβριο του 2015 ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη η αντικατάστασή του,  με τον Νίκο Παπαθανάση να  λέει: από την ημέρα του διορισμού μου στη θέση αυτή, έχω μιλήσει μόνο για 30 δευτερόλεπτα με τον κο Σπίρτζη, διαψεύδοντας τον υπουργό που έλεγε εντός του κοινοβουλίου ότι έχουν επικοινωνήσει 1.000 φορές.

    Ανήκει στη γενιά των 40άρηδων που έχει αναλάβει δράση στη νέα σελίδα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα από τα στελέχη, που εμπιστεύεται σε προσωπικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια ο νέος πρόεδρος του κόμματος, έχει κεντροδεξιό προφίλ και διάθεση δημιουργίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αποτέλεσε και μέλος της dream team του Κυριάκου κατά την τρίμηνη προεκλογική εσωκομματική περίοδο.  Ενδεικτικό της άριστης σχέσης, που έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει αναρτήσει βίντεο, όπου ο στενός φίλος και συνεργάτης του, πλέκει το εγκώμιο στον νέο πρόεδρο της ΝΔ.



    ΣΧΟΛΙΑ