• Business

    Συστήματα Sunlight: Αύξηση στα 10,1 εκ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων το 2018

    • NewsRoom
    εργοστασιο

    Πρότυπο εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη


    Αύξηση στα κέρδη προ φόρων σημείωσε το 2018 ο Όμιλος Συστήματα Sunlight, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Μεγάλη Τετάρτη. Τα Κέρδη Προ Φόρων σημείωσαν άνοδο στα 10,1 εκατ. ευρώ, έναντι 8,3 εκατ. ευρώ το 2017.

    Σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, ο Κύκλος Εργασιών της Συστήματα Sunlight ανήλθε σε 108,5 εκατ. ευρώ, έναντι 184,3 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα κέρδη  EBITDA του Ομίλου ανήλθε στα 19,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 13%.

    Σημειώνεται, ότι η SUNLIGHT έχει αναγνωρίσει στα αποτελέσματα του 2018, έσοδο 58,2 εκατ. ευρώ το οποίο προέρχεται από την ασφαλιστική αποζημίωση των 66 εκατ. ευρώ, με το υπόλοιπο ποσό των 7,8 εκατ. ευρώ της αποζημίωσης να αναγνωρίζεται εντός του 2019. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018, η Εταιρεία συμφώνησε με τους ασφαλιστές της στην λήψη ποσού 66 εκατ. ευρώ ως ασφαλιστική αποζημίωση, από τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί 33 εκατ. ευρώ (18 εκατ. εντός του 2018). Τέλος, το 2018, η Εταιρεία σύνηψε δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ύψους 12,5 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας και την περαιτέρω έρευνα σε νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

    Το 2018, σύμφωνα με τον όμιλο, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη SUNIGHT, δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών στις διεθνείς αγορές βιομηχανικών μπαταριών, με το πρώτο τετράμηνο να σημειώνεται σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και της οργανικής κερδοφορίας της Εταιρείας. Η εκτεταμένη πυρκαγιά στο τμήμα παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών του εργοστασίου της Ξάνθης, την 1η Μαΐου, ανέστειλε την παραπάνω πορεία, δεδομένου ότι επηρεάστηκε σημαντικά η ικανότητα παραγωγής τους τελευταίους 8 μήνες του 2018.

    Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας για το 2018, ο κ. Βασίλειος Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δήλωσε: “Έχουμε αφήσει πίσω μας τη δυσκολότερη χρονιά που πέρασε ποτέ η Εταιρεία μας, καταφέρνοντας να βγούμε δυνατότεροι από ποτέ με τη συμπαράσταση όλων των συνεργατών μας. Και βέβαια δε σταματάμε εκεί. Το 2019 ήδη έχει ξεκινήσει για εμάς με καλές προοπτικές, με την εντατικοποίηση της δραστηριότητάς μας σε νευραλγικές γεωγραφικές αγορές, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την είσοδό μας στην ταχέως ανερχόμενη αγορά των μπαταριών τεχνολογίας λιθίου”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μπίλλης (Sunlight): Επενδύσεις σε τρεις άξονες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Sunlight: Δυναμική είσοδος στην αγορά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου



    ΣΧΟΛΙΑ