• Business

    Συνελήφθη ξανά ο Κάρλος Γκοσν της Nissan

    • NewsRoom

    Κάρλος Γκοσν, πρώην πρόεδρος της Nissan


    Υπό κράτηση βρίσκεται εκ νέου ο πρώην πρόεδρος της Nissan, Kάρλος Γκοσν. Συνελήφθη και πάλι το πρωί της Πέμπτης στο Τόκιο, καθώς υπάρχουν νέες καταγγελίες για οικονομικές παρατυπίες, λιγότερο ένα μήνα αφότου αφέθη ελεύθερος με εγγύηση.

    Οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα του Γκοσν στο Τόκιο και συνέβαλαν τον άλλοτε πανίσχυρο επιχειρηματία για κατάχρηση εμπιστοσύνης, δηλαδή κατάχρηση της θέσης του στη Nissan, με στόχο να αποκομίσει προσωπικό όφελος.

    Σύμφωνα με τους ειαγγελείς υπάρχουν υποψίες πως σε αρκετές περιπτώσεις από το 2015 έως και το 2018 ο Γκοσν κανόνιζε ώστε μία εταιρεία, που ήλεγχε προσωπικά, να παίρνει μερίδιο των χρημάτων, που η Nissan έστελνε σε διανομέα του εξωτερικού. Από τα περίπου 15 εκατ. δολάρια, που έστειλε η Nissan, υπάρχουν ενδείξεις ότι εκείνος έλαβε προσωπικά τα 5 εκατ. δολάρια.

    Δεν προσδιορίστηκε η ταυτότητα του διανομέα ή της χώρας, στην οποία κατευθύνονταν τα χρήματα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η Nissan έχει η ίδια ανοίξει έρευνα για το πόσο ο Γκοσν έστελενε εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Suhail Bahwan Automobiles του Ομάν για προσωπική χρήση.

    «Η σύλληψή μου αυτό το πρωί είναι εξοργιστική και εκδικητική. Για ποιον άλλο λόγο να με συλλάβουν, αν όχι για να με κάνουν να λυγίσω. Δεν θα με κάμψουν. Είμαι αθώος και οι κατηγορίες εναντίον μου αβάσιμες» ανέφερε ο Γκοσν σε ανακοίνωση, που εξεδόθη απο τον εκπρόσωπό του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα ποινική δίωξη για τον πρώην πρόεδρο της Nissan Κάρλος Γκοσν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων ο Κάρλος Γκοσν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξαφνική παραίτηση του συνηγόρου του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν



    ΣΧΟΛΙΑ