• Business

    Νέα ποινική δίωξη για τον πρώην πρόεδρο της Nissan Κάρλος Γκοσν

    • NewsRoom
    γκοσν

    Κάρλος Γκοσν, πρώην επικεφαλής της Nissan


    Άσκηση δίωξης για νέες κατηγορίες είναι πιθανό να αντιμετωπίσει στο προσεχές διάστημα ο πρώην πρόεδρος της Nissan, Κάρλος Γκοσν. Οι εισαγγελείς του Τόκιο εξετάζουν την πιθανότητα άσκησης νέων διώξεων σε βάρος του Γκοσν, που αυτή τη φορά αφορούν σε πληρωμές της αυτοκινητοβιομηχανίας προς εμπορικό αντιπρόσωπο στο Ομάν

    Όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γκοσν είναι ύποπτος για ένα ποσό μαμούθ, που ξεπερνά τα 34 εκατ. δολάρια και μεταφέρθηκε σε αντιπροσωπεία της Nissan στο Ομάν. Την υποψία αυτή των εισαγγελέων ενισχύει το γεγονός ότι την εν λόγω αντιπροσωπεία διαχειριζόταν για επτά χρόνια, έως και πέρυσι, ένας γνωστός του Γκοσν. Κατά συνέπεια, ο ο πρώην πρόεδρος της Nissan αναμένεται να κατηγορηθεί, μέσα στο επόμενο διάστημα ότι προχώρησε στις πληρωμές από ένα αποθεματικό ταμείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, το οποίο τελούσε υπό τη διακριτική ευχέρεια του πρώην μεγιστάνα της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπό το πρόσχημα παροχής κινήτρων για πωλήσεις από τη Nissan.

    Σύμφωνα με το ιαπωνικό κρατικό δίκτυο NHK, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές, τα χρήματα έχουν μεταφερθεί από ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό, που άνοιξε στον Λίβανο ο αντιπρόσωπος από το Ομάν, διοχετεύθηκαν μέσω μια επενδυτικής εταιρίας, που διαχειριζόταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος και εστάλησαν σε εταιρικό λογαριασμό, που άνηκε σε μέλος της οικογένειας του Γκοσν.

    Όπως υποπτεύονται οι εισαγγελείς, αυτά τα κεφάλαια, ή τουλάχιστον μέρος αυτών, χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την αγορά ενός πολυτελούς γιοτ 1,6 δις γεν (14,35 εκατ. δολαρίων) από την οικογένεια του Γκοσν και άλλους. Τα στοιχεία καταδεικνύουν, επιπλέον, ότι μια ειδική ερευνητική ομάδα από την εισαγγελία του Τόκιο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη Γενική Εισαγγελία για το εάν θα ασκηθούν διώξεις και πάλι σε βάρος του Γκοσν για διακεκριμένη απιστία.

    Η ομάδα συνηγόρων του Γκοσν, ωστόσο, υποστηρίζει ότι τα χρήματα που μεταφέρθηκαν στο Ομάν έγιναν ύστερα από αίτημα των υφισταμένων του και ήταν μια νόμιμη πληρωμή προς ένα εμπορικό αντιπρόσωπο, για τα χρόνια της υπηρεσίας του. Οι συνήγοροι του Γκοσν δήλωσαν επίσης ότι η αγορά του πολυτελούς γιοτ δεν έχει καμία σχέση με τη Nissan.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελεύθερος με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων ο Κάρλος Γκοσν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαφνική παραίτηση του συνηγόρου του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Nissan για παραβίαση του νόμου περί χρηματοοικονομικών συναλλαγών



    ΣΧΟΛΙΑ