• Business

    Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ο Φίλιππος Λιακουνάκος – Εμπλέκεται σε απάτη με bitcoin

    • NewsRoom
    Φίλιππος Λιακουνάκος

    Φίλιππος Λιακουνάκος


    Σε απάτη με bitcoin φέρεται να εμπλέκεται ο Φίλιππος Λιακουνάκος, η οποία φέρεται να κόστισε έως και 500.000 δολάρια σε έναν αρχάριο επενδυτή στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

    Ο 23χρονος γιος του γνωστού επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου φέρεται να κρατήθηκε στο Clark County Detention Centre, στο Λας Βέγκας, τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων. Σύμφωνα με την Las Vegas Review Journal, κατηγορείται για κακουργηματική πράξη.

    Σύμφωνα με  το ένταλμα σύλληψης,  η αστυνομία φέρεται να τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

    Στέλεχος της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης ότι το θύμα της υπόθεσης ειδοποίησε το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτύου για Εγκλήματα τον Νοέμβριο του 2020 ότι ήταν θύμα απάτης bitcoin.

    Το θύμα,  σύμφωνα με την Las Vegas Review, είπε στην αστυνομία ότι προσεγγίστηκε από έναν επιχειρηματικό συνεργάτη που γνώριζε μέσω Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, ποσό στο οποίο περιελάμβανε αμοιβή πωλητή ύψους 50.000 δολαρίων, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα χρήματα.

    Tην επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον επιχειρηματικό συνεργάτη για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε το θύμα και το θύμα έμαθε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που υποδυόταν τον επιχειρηματικό συνεργάτη.

    «Εξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα τα BTC (bitcoin) να μετακινούνται γρήγορα, διαδικασία γνωστή ως «peeling» για να θολώσουν τα ίχνη ως προς το που πήγαιναν τα BTC», έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα.

    Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία για να πει ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram για μια προτεινόμενη συναλλαγή bitcoin αξίας 999.900 δολαρίων. Το θύμα μπόρεσε να βρει ένα email του και αυτό, με τη σειρά του, επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει διάφορα εντάλματα έρευνας που οδήγησαν τελικά τους ντετέκτιβ να εκδώσουν το ένταλμα για τον Λιακουνάκο.

    Ο Λιακουνάκος αναμένεται να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας την Τετάρτη. Τα διαδικτυακά αρχεία του δικαστηρίου δεν αναφέρουν τον δικηγόρο του.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Η μυστική συμφωνία της Tesla

    Δικαίωση για τον Beny Steinmetz – Καταρρέει η σκευωρία εναντίον του

    Υπεγράφη η σύμβαση για το Θριάσιο I



    ΣΧΟΛΙΑ