• Business

    Συνεχίζεται το σίριαλ της «Πίτσος» – Λειτουργούσε χωρίς άδεια, λέει τώρα το υπουργείο

    • NewsRoom


    Το εργοστάσιο της πρώην «Πίτσος» στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη λειτουργούσε χωρίς άδεια, υποστηρίζει τώρα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά την απόφαση της BSH Hellas να βάλει «λουκέτο» στη μονάδα έως τα τέλη του 2018.

    Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε το υπουργείο και, συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης στην ερώτηση της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη (προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου) για τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο.

    Η κ. Μπακογιάννη θέτει επίσης το ερώτημα εάν η κυβέρνηση έλεγξε κατά πόσον η Siemens τήρησε τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία που σύναψε με το ελληνικό Δημόσιο.

    «Δεν είχε άδεια το εργοστάσιο της Πίτσος», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο, ύψους 19.320 ευρώ, για το διάστημα από 7-10-2016 οπότε έληξε η οκταετής άδεια λειτουργίας (υπ’ αρ. Β5055/Φ14ΑΙΡ1436/7-10-2008), μέχρι τον Αύγουστο του 2017 οπότε η εταιρεία κατέθεσε το ερωτηματολόγιο (ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που απουσίαζαν).

    Το πρόστιμο αφορά την λειτουργία της εταιρείας χωρίς άδεια λειτουργίας και την τροποποίηση της παραγωγικής διαδικασίας χωρίς άδεια εγκατάστασης ή απαλλαγή ύστερα από θεώρηση νέας μηχανολογικής μελέτης, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

    «Οι επιχειρηματικές κινήσεις μεμονωμένων επιχειρήσεων εκφράζουν τη στρατηγική και τα συμφέροντα των μετόχων τους και δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο να απασχολούν την κυβέρνηση», καταλήγει στην απάντησή του ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.

    Σε ό,τι αφορά δε τη συμφωνία με τη Siemens, το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας σημειώνει ότι «η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens που συνάφθηκε στις 22/8/2012 με το Ν.4072/2012 μετά από αποκαλύψεις για τη συμμετοχή στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας σε παράνομες δραστηριότητες και επιχειρηματικές πρακτικές αποτελεί μία συμβιβαστική πρόταση και εξωραΐζει σε ένα βαθμό τη χρήση τέτοιων πρακτικών, αντίληψη που δεν συμβαδίζει με τις ορθές επιχειρηματικές πρακτικές που επιδιώκει να εμφυσήσει η κυβέρνηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BSH: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης στο εργοστάσιο της Pitsos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή κατά της Bosch: Πως εξαπάτησε τους εργαζομένους της πρώην Πίτσος και ο ρόλος της κυβέρνησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φεύγει από την Ελλάδα η Bosch-Siemens-«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της πρώην Πίτσος



    ΣΧΟΛΙΑ