• Business

    Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Μιχάλη Τσαμάζ, Χάρη Μπρουμίδη και Νάσο Ζαρκαλή

    Από αριστερά:: Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Χάρης Μπρουμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδος, Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind

    Από αριστερά:: Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Χάρης Μπρουμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδος, Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους διευθύνοντες συμβούλους των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, Μιχάλη Τσαμάζ, Χάρη Μπρουμίδη και Νάσο Ζαρκαλή αντίστοιχα έχει προγραμματιστεί για σήμερα στον απόηχο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για τη μείωση των τιμολογίων στις υπηρεσίες data της κινητής τηλεφωνίας.

    Η ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνει ζητήματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού, την κατάταξη της χώρας στο δείκτη DESI ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της ΕΕ, τις εξελίξεις αναφορικά με το 5G, ωστόσο είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το θέμα των τιμών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από τις εταιρείες αύξηση του όγκου των δεδομένων που παρέχουν στα τιμολογιακά τους πακέτα, εξέλιξη που τεχνικά θα μειώσει την τιμή ανά μονάδα.

    Η μείωση των τιμών στα data της κινητής βρίσκεται στην επικαιρότητα από την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο κ. Μητσοτάκης το έθεσε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών).

    Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο 21ο Infocom, επαναλαμβάνοντας ότι οι τιμές στα δεδομένα πρέπει να πέσουν «γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, πρόσβασης και επιτάχυνσης της πορείας της χώρας».

    Από την πλευρά των προαναφερόμενων ανωτάτων στελεχών των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών επισημάνθηκε η υψηλή φορολογία στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καθώς και το γεγονός ότι οι πραγματικές τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής απέχουν από τις ονομαστικές.



    ΣΧΟΛΙΑ