• Business

    Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο επικεφαλής των ισραηλινών ναυπηγείων – Σχέδια για νέα projects με την Onex

    Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παπαθανάσης, Πάνος Ξενοκώστας (ONEXShipyards), Ειταν Ζούκερ (Israel Shipyards) και στελέχη των εταιριών Πηγή: Twitter@MinDevGR


    Επίσκεψη στα ναυπηγεία Ελευσίνας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα ο CEO της Israel Shipyards Eitan Zucker και αξιωματούχοι του Ισραήλ, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX Shipyards, Πάνο Ξενοκώστα.

    Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δυο πλευρών, η οποία προβλέπει την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα δώσουν ώθηση στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισραηλινοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την κατάσταση του ναυπηγείου ενώ αφέθηκε να εννοηθεί πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ενδυνάμωσης της συνεργασίας με την Onex, μέσα από την υλοποίηση νέου projects στην Ελευσίνα.

    Να σημειωθεί πως νωρίτερα η ισραηλινή αντιπροσωπεία μαζί με τον κ. Ξενοκώστα συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκος Παπαθανάσης. Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Onex, Πάνος Ξενοκώστας .

    Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η συνεργασία τους και τα επενδυτικά τους σχέδια στη χώρα”.

    Υπενθυμίζεται πως η Onex Neorion Shipyards, εταιρεία της Onex υπέγραψε στις αρχές του έτους προσύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας με τα ισραηλινά ναυπηγεία της Israel Shipyards Ltd, με στόχο την κοινή ανάπτυξη μεγάλων έργων ναυπηγοεπισκευής.



    ΣΧΟΛΙΑ