• Business

    Συμφωνία Mazda – Panasonic Energy υπέρ της διάσωσης του πλανήτη

    • NewsRoom
    Kazuo Tadanobu, Πρόεδρος και CEO Panasonic Energy και Masahiro Moro, CEO Mazda

    Kazuo Tadanobu, Πρόεδρος και CEO Panasonic Energy και Masahiro Moro, CEO Mazda


    Συμφωνία υπέγραψαν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mazda Motor και η ενεργειακή μονάδα της Panasonic Holdings για την προμήθεια μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία προέκυψε μετά από συνομιλίες που ξεκίνησαν οι Mazda και Panasonic Energy τον περασμένο Ιούνιο.

    Οι δύο εταιρείες, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι θα αποκαλύψουν την κατάλληλη στιγμή λεπτομέρειες της συνεργασίας για την προμήθεια κυλινδρικών μπαταριών ιόντων λιθίου οχημάτων.

    Η συμφωνία, θα βοηθήσει τη Mazda να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ως μέρος ενός σχεδίου δαπανών ύψους 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που παρουσίασε στα τέλη του 2022.

    Σημειώνεται ότι η Panasonic Energy βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Subaru, προκειμένου να συνάψει συμφωνία για την προμήθεια κυλινδρικών μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα.

    Επίσης, η Panasonic Energy κατασκευάζει μπαταρίες και για την Tesla.

    Προτεραιότητα ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Energy, Kazuo Tadanobu, δήλωσε:

    «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ηλεκτροκίνηση και κατέχει ηγετική θέση σε αυτή την τεχνολογία, η συνεργασία με τη Mazda θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της αποστολής μας για την υλοποίηση μιας κοινωνίας στην οποία η επιδίωξη της ευτυχίας και ένα βιώσιμο περιβάλλον θα είναι εναρμονισμένα.

    Με την ανώτερη τεχνολογία μας και την εκτεταμένη εμπειρία μας, θα προωθήσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών ιόντων λιθίου και θα επιταχύνουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων».

    Από πλευράς του, ο Διευθυντής και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro, ανέφερε:

    «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για την ηλεκτροκίνηση, η Mazda συνεργάζεται με τους εταίρους της σε τρεις φάσεις για να ανταποκριθεί με ευελιξία στις αλλαγές στις ρυθμιστικές τάσεις, στις ανάγκες των καταναλωτών και σε άλλους τομείς.

    Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Panasonic Energy, η οποία είναι πρωτοπόρος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου για την αυτοκινητοβιομηχανία, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.

    Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση».

    Διαβάστε επίσης: 

    Panasonic: Σχέδια για ακόμη τέσσερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών EV

    Panasonic: Μία ακόμη εταιρεία κολοσσός ακολουθεί τη νέα τάση της τετραήμερης εργασίας

    Έλον Μασκ: Διαθέσιμο την ερχόμενη εβδομάδα το ανανεωμένο chatbot Grok-1.5



    ΣΧΟΛΙΑ