• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Panasonic: Μία ακόμη εταιρεία κολοσσός ακολουθεί τη νέα τάση της τετραήμερης εργασίας

    • Bloomberg


    Την προαιρετική επιλογή εργασίας τεσσάρων αντί για πέντε ημερών την εβδομάδα θα έχουν πλέον οι εργαζόμενοι στην ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Panasonic.

    Η εταιρεία εντάσσεται στη μικρή αλλά συνεχώς αυξανόμενη λίστα των ιαπωνικών επιχειρήσεων που ακολουθούν την παγκόσμια τάση που έχει στόχο την καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

    Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του ομίλου ηλεκτρονικών ειδών που εδρεύει στην Οσάκα, θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν δεύτερη εργασία ή να αφιερώσουν τον χρόνο τους σε εθελοντικές εργασίες αξιοποιώντας τις επιπλέον ελεύθερες ημέρες τους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Yuki Kusumi κατά την ενημέρωση επενδυτών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    «Η ευθύνη μας είναι να επιτύχουμε μια ιδανική ισορροπία μεταξύ του τρόπου εργασίας και του τρόπου ζωής για το ανθρώπινο κεφάλαιο μας», είπε ο Kusumi. Η Panasonic θα επιτρέψει επίσης στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι όταν οι συνεργάτες τους μεταφερθούν σε άλλες τοποθεσίες, είπε.

    Η κίνηση της Panasonic ακολουθεί τις αντίστοιχες ενέργειες των εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως που προσπαθούν να προσελκύσουν ταλέντα σε μια ανελαστική αγορά εργασίας, προσφέροντας μικρότερη εργασιακή εβδομάδα.

    Η Amazon εφάρμοσε πιλοτικά την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας για ορισμένους υπαλλήλους της το 2018, ενώ ο κολοσσός των καταναλωτικών αγαθών Unilever τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε αντίστοιχο πρόγραμμα για το προσωπικό της στη Νέα Ζηλανδία. Χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισλανδία δοκιμάζουν παρόμοια μοντέλα.

    Στην Ιαπωνία, οι εταιρείες που δίνουν την επιλογή τετραήμερης εργασίας εξακολουθούν να αποτελούν μια μικρή μειοψηφία: λίγο πάνω από το 8% των ιαπωνικών επιχειρήσεων πρόσφεραν περισσότερες από δύο ημέρες άδειας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2020 από το υπουργείο Εργασίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Stellantis: Ανακοίνωσε συμμαχία με την Amazon για τη συνδεσιμότητα των οχημάτων του

    Τρεις ημέρες εργασίας την εβδομάδα: Το πείραμα μίας start up για να προσελκύσει ταλέντα της τεχνολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ