• Business

    Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση για την διάσωση της Creta Farms

    • Γιώργος Μανέττας

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Σε λίγη ώρα αναμένεται –εκτός απροόπτου- να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με τους Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη, για να υπογραφεί η συμφωνία (MOU) για τη διάσωση της Creta Farms, μέσα από την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

    Η συναίνεση των δυο βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, οι οποίοι έχουν έρθει σε βαθιά ρήξη θεωρείται απαραίτητη για να προχωρήσει το εγχείρημα εξυγίανσης που ετοίμασαν οι τράπεζες.

    Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος αποφάσισε να παρέμβει στην πολύκροτη υπόθεση και να δώσει λύση για να αποφευχθεί η κατάρρευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

    Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως κινδυνεύει πλέον να σταματήσει την παραγωγή, αφού αδυνατεί να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες. Είχε προηγηθεί μια ακόμη συνάντηση το περασμένο Σάββατο, ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, τους εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών και τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συναίνεσή του.

    Ο Μάνος Δομαζάκις, ο έτερος αδελφός έχει από καιρό δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες.



    ΣΧΟΛΙΑ