• Ναυτιλία

    Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Diamond S των Μαρινάκη-Ross. Ποια είναι η τιμή στόχος

    Βαγγέλης Μαρινάκης, Wilbur Ross


    Σε ανοδική τροχιά κινείται η μετοχή της ναυτιλιακής  Diamond S Shipping, στην οποία συμμετέχουν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Wilbur Ross. Από την ημέρα εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα τέλη Μαρτίου μέχρι και χθες, είχε καταγράψει κέρδη 24%.

    Μάλιστα, οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικοί για τις προοπτικές της, συστήνοντας “αγορά” των τίτλων και θέτοντας την τιμή στόχο μέχρι και 85% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Ειδικότερα, η μετοχή της Diamond S Shipping, έχει καταγράψει από την εισαγωγή της στο NYSE χαμηλότερη τιμή στα 9,60 δολάρια και υψηλότερη στα 13,65 δολάρια (διακύμαση 42,19%), ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 534,9 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το marketbeat.com.

    Η Clarksons Platou Securities δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή τα 25 δολάρια, δηλαδή περιθώρια ανόδου 86,43% από τα τρέχοντα επίπεδα.  Παράλληλα, οι αναλυτές της διατυπώνουν σύσταση “buy” και εκτιμούν ότι θα εμφανίσει φέτος κέρδη 47 εκατ. δολαρίων.

    Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι: “Με ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία, υγιή ισολογισμό, δίνοντας έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση, η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση κατά την άποψή μας να αποκτήσει ηγετική θέση στον επερχόμενο ανοδικό κύκλο”.

    Σύσταση «αγορά» δίνει για τη μετοχή της ναυτιλιακής και η B. Riley FRB, που άρχισε πριν πρόσφατα την κάλυψη της, ενώ θέτει την τιμή στόχο στα 16 δολάρια.

    Σύμφωνα με το marketbeat.com η μέση τιμή στόχος για την εταιρεία κατά το επόμενο 12μηνο είναι στα 20,5 δολάρια, δηλαδή περιθώριο ανόδου 52,9% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Diamond S Shipping στο NYSE ξεκίνησε μετά τη συγχώνευση της με το στόλο των τάνκερ της ναυτιλιακής Capital Product Partners του κ. Μαρινάκη. Έχει στόλο με 68 δεξαμενόπλοια, υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

    Craig Stevenson, CEO Diamond S Shipping

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ο εφοπλιστής Α. Χατζηγιάννης ενισχύει την παρουσία του στην αγορά των containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Γ. Αγγελικούσης: Πούλησε τάνκερ 20ετίας σε συμφέρουσα τιμή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Παπαδημητρίου: Τάνκερ της Liquimar ναυλώθηκε από τη Vitol



    ΣΧΟΛΙΑ