• Business

    Shiseido: Bουτιά της μετοχής έως 14% – Μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη

    • Bloomberg
    Masahiko Uotani, CEO Shisheido

    Masahiko Uotani, CEO Shisheido


    Η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας καλλυντικών Shiseido σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 16 ετών, καθώς μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους λόγω της λιγότερης ζήτησης από τους Κινέζους καταναλωτές, μετά την απελευθέρωση επεξεργασμένων ραδιενεργών λυμάτων στη Φουκουσίμα τον Αύγουστο.

    Ο τίτλος υποχώρησε έως και 14% στο Τόκιο τη Δευτέρα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Οκτώβριο του 2008.

    Την Παρασκευή, η Shiseido μείωσε την πρόβλεψή της για τα βασικά λειτουργικά κέρδη κατά 42% στα 35 δισεκατομμύρια γιεν (231 εκατομμύρια δολάρια ) για το έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

    Οι ιαπωνικές εταιρείες που εξαρτώνται από τη ζήτηση των καταναλωτών στην Κίνα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς οι διαδικτυακοί χρήστες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας προχωρούν σε μποϊκοτάζ λόγω της απελευθέρωσης επεξεργασμένου νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

    Οι μετοχές της Shiseido χάνουν περίπου ένα τρίτο της αξίας τους και οι μετοχές της Pola Orbis Holdings Inc. και της Kose Corp. είναι επίσης χαμηλότερες.

    Στο μεταξύ, οι προοπτικές ανάπτυξης της Shiseido παραμένουν ισχυρές, σύμφωνα με τον Oliver Matthew, αναλυτή της CLSA Securities Japan Co. «Η Shiseido εξακολουθεί να ωφελείται σε μεγάλο βαθμό από τις αυξανόμενες απαιτήσεις ομορφιάς της Κίνας», είπε. «Αυτό αυξάνει τα περιθώρια μεσοπρόθεσμα».

    Οι πωλήσεις στην Κίνα και στην ταξιδιωτική αγορά μειώθηκαν περίπου 10% το τρίτο τρίμηνο, με την εταιρεία να αναστέλλει τις προσφορές, ανέφερε.

    Η Shiseido μείωσε επίσης τις προβλέψεις εσόδων της κατά 2% στα 980 δισεκατομμύρια γιεν.

    Η ιαπωνική εταιρεία βλέπει τον αντίκτυπο από την απελευθέρωση λυμάτων να συνεχίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2024, δήλωσε ο COO της, Kentaro Fujiwara, σε ενημέρωση την Παρασκευή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Shiseido: Γιατί η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών της Ιαπωνίας στοιχηματίζει στην αγορά της Ινδίας

    Από τραπεζίτισσα της Goldman Sachs, τραγουδίστρια σε καμπαρέ

    Renault: Το επόμενο μεγάλο στοίχημα και η εισαγωγή της Ampere στο χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ