• Business

    Από τραπεζίτισσα της Goldman Sachs, τραγουδίστρια σε καμπαρέ

    H Stacey Polley, πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs


    Πώς είναι η ζωή μετά από μία περίοδο 25 χρόνων στους φρενήρεις ρυθμούς  μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street, της Goldman Sachs; Κάποιοι περιγράφουν την εμπειρία τους μέσα από συνεντεύξεις ή συγγραφή βιβλίων, η Stacey Polley, πρώην αστέρι της μονάδας προϊόντων σταθερού εισοδήματος στην επενδυτική τράπεζα επέλεξε να αφηγηθεί την ιστορία της τραγουδώντας και χορεύοντας σε καμπαρέ.

    H 55χρονη πρώην τραπεζίτισσα πρωταγωνιστεί σε μία παράσταση που θυμίζει καμπαρέ στον μουσικό χώρο Cutting Room της Νέας Υόρκης, ντυμένη με ένα κοντό απαστράπτον φόρεμα, συνοδευόμενη από δύο τραγουδίστριες που κάνουν τις δεύτερες φωνές.

    Μία εντυπωσιακή παράσταση

    Συστήνεται στο κοινό ως «χωρισμένη, συνταξιούχος και επιβιώσασα». Και χαρίζει στους θεατές που σπεύδουν να την θαυμάσουν ένα εντυπωσιακό σόου με τη συνοδεία μπάντας και οπτικού υλικού, στο οποίο τραγουδάει ποπ τραγούδια και μελωδίες του Broadway. Εξομολογητική, κωμική  και στοχαστική, η πρώην τραπεζίτισσα επιστρέφει στις ασχολίες των εφηβικών της  χρόνων, όπου παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού και συμμετείχε σε ερασιτεχνικές παραγωγές παίζοντας ρόλους από το Grease και το Gypsy.

    Στιγμιότυπο από την παράσταση της Polley. Πηγή: Hart Studios

    Όταν έφυγε από την Goldman Sachs, ύστερα από 25 χρόνια, δεν άφησε την Wall Street. Παραμένει στο «παιχνίδι» του trading ως σύμβουλος της Blackstone και της HighPost Capital και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Blue Owl.

    Είχε εγκαταλείψει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τα οικονομικά και στα 40α της γενέθλια επέστρεψε στη σκηνή για να ανεβάσει μια παράσταση. Και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ, γράφοντας έργα προσαρμοσμένα στο καμπαρέ, μιλώντας για τα διάφορα στάδια της ζωής της.

    Τα νέα ενδιαφέροντά της

    Η τελευταία παράστασή της έχει στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα δοθούν σε ένα ερευνητικό fund, το οποίο βοήθησε να ιδρυθεί η Ένωση για το Αλτσχάιμερ. Κι αυτό γιατί ο πατέρας έχει προσβληθεί από τη νόσο, με τη Polley να μεταφέρει αυτή την εμπειρία της στην παράστασή της, ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία της να ενισχυθεί η έρευνα ώστε να υπάρξουν αποτελεσματικότερες θεραπείες.

    Στο μεταξύ συνεχίζει να τραγουδάει για το ταξίδι της στην αναζήτηση της εργασιακής της ταυτότητας όταν εγκατέλειψε τη Goldman Sachs αλλά και για το πώς ορίζει η ίδια πλέον την επιτυχία.

    Με ανοιχτή την πόρτα της Wall Street γι’ αυτήν –πολλοί πρώην συνάδελφοί της είναι θαμώνες των παραστάσεών της και πρόθυμοι να της προσφέρουν δουλειά, η Polley συνεχίζει την καλλιτεχνική της πορεία παράλληλα με την ενασχόλησή της με το γκολφ.

    Σύμφωνα πάντως με τους παλιούς συναδέλφους της παραμένει εξίσου ορμητική και στις νέες ασχολίες της.

    «Η Polley στο γραφείο δεν τραγουδούσε, ούρλιαζε», θυμάται ο Ashok Varadhan, συν-επικεφαλής της παγκόσμιας τραπεζικής και των αγορών στη Goldman Sachs.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος κορυφαίος τραπεζίτης πουλάει μετοχές της JP Morgan έναντι 141 εκατ. δολαρίων

    Andrea Orcel (UniCredit): Ένας πλούσιος τραπεζίτης – Σταθερά στο top 5 των πιο καλοπληρωμένων στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ