• Ναυτιλία

    X. Bαφειάς: Γιατί η μετοχή της StealthGas αποτελεί επενδυτική ευκαιρία

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται η ναυτιλιακή Stealthgas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, παρουσιάζοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, ενώ η διοίκηση της εμφανίζεται αισόδοξη για την πορεία της το επόμενο διάστημα.

    Τα έσοδα της εταιρία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν στα 43,4 εκατ. δολ. έναντι 39,2 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 10,4%.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. δολ. ή 0,09 δολ. ανά μετοχή έναντι προσαρμοσμένων καθαρών εσόδων 1,5 εκατ. δολ. ή 0,04 δολ. ανά μετοχή που εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

    Η εταιρία κατέγραψε ζημίες απομείωσης ύψους 3,8 εκατ. δολ. κατά το τρίμηνο του έληξε στο τέλος Ιουνίου 2018, για πέντε πλοία της.  Έτσι, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα εμφάνισε καθαρίες ζημιές 0,4 εκατ. δολ. έναντι 1,7 εκατ. δολ το δεύτερο τρίμηνο 2017.

    O Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρία Michael Jolliffe σχολίασε: “Παρά την εποχικά αδύναμη περίοδο για την αγορά που δραστηριοποιούμαστε, το δεύτερο τρίμηνο του 2018, αποδείχθηκε πολύ ισχυρό καθώς πετύχαμε λειτουργική αξιοποίηση σε ποσοστό 97,8%, την καλύτερη επίδοση μας από το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο συνδυασμός της βελτίωσης της αγοράς και της σωστής διαχείρισης που εφαρμόσαμε επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα μας. Οι ναύλοι για τα μικρά πλοία μεταφοράς LPG συνέχισαν να αυξάνονται με αποτέλεσμα να αυξηθεί αντίστοιχα τόσο ο χρόνος της ναύλωσης όσο και τα έσοδα μας. Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς όσον αφορά τη ζήτηση για LPG και το περιορισμένο βιβλίο παραγγελιών νέων πλοίων θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα ημερήσια ναύλα. Η εταιρία μας είναι σε θέση να επωφεληθεί από αυτές τις ευκαιρίες. Έχουμε εστιάσει στην υιοθέτηση μιας πολιτικής ναύλωσης σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η αγορά και ταυτόχρονα επιδιώκουμε να περιορίσουμε το κόστος.”

    Παράλληλα, ο Michael Jolliffe επισήμανε: “Είμαστε πολύ δραστήριοι στις αγοραπωλησίες, αφού από την αρχή του έτους έχουμε προχωρήσει στην πώληση επτά μικρών πλοίων μεταφοράς LPG, κυρίως παλαιότερης κατασκευής, εξέλιξη που θα ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα κατά περίπου 30 εκατ. δολ. Με ισχυρό ισολογισμό όσον αφορά τη ρευστότητα και με χαμηλή μόχλευση, με έναν στόλο υψηλής ποιότητας και πολλά υποσχόμενα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της StealthGas.”

    Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή

    Στο μεταξύ, ο CEO της StaelthGas Χάρης Βαφειάς, μιλώντας στο tradewinds, εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τα χαμηλά επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται η μετοχή της εταιρίας στο Nasdaq, σε σχέση με την πραγματική της αξίας.

    Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η αξία των πλοίων της ναυτιλιακής ανέρχεται στα 1,1 δισ. δολ. και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται στα 150 εκατ. δολ., γεγονός που καθιστά της μετοχές της αρκετά φθηνές και ελκυστικές για τους επενδυτές, στα τρέχοντα επίπεδα.

    Παράλληλα ο κ. Βαφειάς υποστήριξε ότι για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην αγορά LPG και στις εισηγμένες εταιρίες, η StealthGas αποτελεί την πιο φθηνή επιλογή και αυτή με το μικρότερο ρίσκο λόγω της μεγάλης αξίας του στόλου της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Navios Maritime. Οι τελευταίες αγοραπωλησίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Η νέα παραγγελία της Enesel στα ναυπηγεία Daehan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Νέος «πονοκέφαλος» για την Ocean Rig



    ΣΧΟΛΙΑ