• Ναυτιλία

    WIMA: Έκθεση 22 και 23 Νοεμβρίου με εταιρείες ναυτιλιακών εταιρειών στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ

    • NewsRoom
    Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, Πρόεδρος της WIMA

    Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, Πρόεδρος της WIMA


    Η WIMA οργανώνει στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2023 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά μεγάλη έκθεση με εταιρείες που κατασκευάζουν ναυτιλιακά εξαρτήματα.

    Θα συμμετάσχουν 35 μέλη της Ένωσης από το χώρο της περιναυτιλίας, ελληνικές επιχειρήσεις κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού αλλά και παροχής υπηρεσιών και προϊόντων. Ταυτόχρονα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο καινοτομίας θα συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρηματικών λύσεων .

    Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες από κοντά, να ενημερωθούν για τις τελευταίες καινοτομίες σε τεχνολογίες και υλικά του κλάδου μας, να παρακολουθήσουν live demos και να βρουν λύσεις που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις τους.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της WIMA: “Embracing Sustainability & Innovation in Shipping”, όπου οι ομιλητές θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα θέματα της ναυτιλίας η οποία υφίσταται τεράστιες αλλαγές και πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που είναι ήδη εδώ και αφορούν το περιβάλλον, την ψηφιοποίηση, την ασφάλεια κ.α.

    Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες, εταιρείες υψηλού επιπέδου από την ναυτιλιακή βιομηχανία, επενδυτές ,επιχειρηματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου τόσο από τον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα.

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, όπου θα εκπροσωπήσει και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Στις 23 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ναυτιλία – Τεχνολογία & Προκλήσεις»

    Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουμε τις προκλήσεις, τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που επιφέρει η τεχνολογία, στην καθημερινότητα των εργαζομένων στον κλάδο της ναυτιλίας και στον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί το έλλειμμα της απόκτησης της απαραίτητης γνώσης από τους εργαζόμενους στον κλάδο, ώστε αυτός να παραμείνει βιώσιμος.

    Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στο ευρύτερο cluster του χώρου της ναυτιλίας αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες, αφορά την εύρεση εξειδικευμένου και ενημερωμένου προσωπικού.

    Ένας εκ των παραγόντων αυτού του προβλήματος είναι η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωση της στο κύκλο παραγωγής της ναυτιλίας, με συνέπεια την αδυναμία παρακολούθησης των αλλαγών αυτών από τους εργαζόμενους στον κλάδο.

    Θα πρέπει να αναδείξουμε το πρόβλημα και να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις. Θα είναι το ΑΙ ο παράγοντας που ως καταλύτης θα επιλύσει το πρόβλημα; Είναι μια πρόκληση για το συνέδριο μας.

    Ταυτόχρονα, όλη την ημέρα θα πραγματοποιούνται συνεντεύξεις με εταιρείες μέλη μας που αναζητούν προσωπικό με ενδιαφερόμενους που αναζητούν εργασία.

    Την ημερίδα μας θα τιμήσει με την συμμετοχή της η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Τόσο το Συνέδριο όσο και η Ημερίδα θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους του συμμετέχοντες να συνδέσουν και να αναπτύξουν μαζί καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών αλλά και μελλοντικών κοινών προκλήσεων του κλάδου της περιναυτιλίας.

    Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ

    Ωράριο Έκθεσης : 11:00 έως 20:00

    Η έκθεση τελείται υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του Δήμου Πειραιά, του ΕΒΕΠ και του ΒΕΠ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Νέα εκκίνηση στην επένδυση 130 εκατ. ευρώ για την προβλήτα 513 μέτρων

    Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα των 600 πρώην εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Performance Shipping (Αλίκη Παληού): Πούλησε τάνκερ με κέρδος 17,3 εκατ. δολάρια και παραγγελία νεότευκτων



    ΣΧΟΛΙΑ