• Ναυτιλία

    Βραβεύτηκε ο Κωστάκης Λοΐζου για την προσφορά του στον τουρισμό και στη ναυτιλία

    Κωστάκης Λοΐζου

    Κωστάκης Λοΐζου


    Το τιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award κέρδισε επάξια ο Κωστάκης Λοΐζου και την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον Κ. Λοΐζου «άξιο εκπρόσωπο του επιχειρείν, που με ήθος προσφέρει πάντα και στον τουριστικό τομέα και στα κοινά του τόπου μας».

    Επισημαίνεται ότι ο Κωστάκης Λοΐζου, είναι εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis και πρόεδρος της Louis Plc. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα το 1962 και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο και τη Γενεύη. Σε ηλικία 27 ετών ανέλαβε τα ηνία του Ομίλου Louis, όταν ο πατέρας του, Λούης Λοΐζου και ιδρυτής του ομίλου, έφυγε από τη ζωή. Το 1976 ίδρυσε την εταιρεία ξενοδοχείων Sunotels, που μετεξελίχθηκε αργότερα στη Louis Hotels.

    Το 1992 ξεκίνησε η μεγάλη ανάπτυξη της Louis Hotels στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εδραιώθηκε και στην κυπριακή τουριστική αγορά. Δημιούργησε στον τομέα της κρουαζιέρας με τη δημιουργία της Louis Cruise Lines το 1986 και της Celestyal Cruises το 2014, που παραμένει σημαντικός μέτοχος.

    Το 2008 ίδρυσε τη LGS Handling για προσφορά υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

    Ο Κωστάκης Λοΐζου έχει τιμηθεί από την Κύπρο, την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού για τη συνεισφορά του στην πολιτεία, την κοινωνία και την οικονομία. Μεταξύ άλλων, έχει αποσπάσει ανώτατες διακρίσεις από τις Κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, καθώς επίσης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

    Έχει διατελέσει πρόεδρος ή μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Από το 1989 είναι Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κύπρο.

    Σήμερα είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis και πρόεδρος της Louis plc. Ο Κωστάκης Λοΐζου είναι νυμφευμένος με τη Γιάννα Λοΐζου. Έχει δύο παιδιά, τον Λούη και τη Μαρίσσα, που εργάζονται στον οικογενειακό όμιλο, και πέντε εγγόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης: Να αναβαθμιστούν όλα τα λιμάνια της χώρας

    Μικρή πτώση των ναύλων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων



    ΣΧΟΛΙΑ