• Business

    Κ. Λοΐζου (Louis PLC): Ένα στοίχημα και ένα μεγάλο ερωτηματικό

    • NewsRoom


    Μια δύσκολη χρονιά για την Louis PLC αποτελεί το 2020 σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο, Κωστάκη Λοΐζου ο οποίος κατά την Γενική συνέλευση του Ομίλου μίλησε ανοικτά για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.

    Το μεγάλο ερωτηματικό και στοίχημα είναι σύμφωνα με τον ίδιο, το 2021. Όσο αφορά τα οικονομικά πεπραγμένα του 2019 ο όμιλος αυξησε τον κύκλο εργασιών του κατά €35,4 εκατομμύρια.

    Συγκεκριμένα για το έτος 2019, το οποίο έκλεισε με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 35,4 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το 2018. Το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους για το 2019 ανήλθε στα 18,2 εκατ. ευρ. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την θετική οικονομική εξέλιξη, τόνισε ο κ. Κωστάκης Λοίζου πως ήταν το κέρδος από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της Celestyal ύψους €17 εκ. σε σύγκριση με €11,3 εκ. για το έτος 2018.

    Ο πρόεδρος του Ομίλου, μεταδίδει το philenews.com ανάφερε πως το 2020 “παρακολουθούμε προσεκτικά όλες τις εξελίξεις και ενεργούμε λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση όπως αυτή διαμορφώνεται παράλληλα με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας”. Συμπλήρωσε πως “με την φετινή χρονιά να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού φαίνεται ότι θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο 2021”.

    Σημείωσε δε πως 2020 χάθηκε και πως “ευελπιστούμε ότι η τουριστική σεζόν του 2021 θα είναι πολύ πιο ήρεμη και επίσης το 2022 θεωρούμε ότι θα φτάσει τα επίπεδα του 2019”.

    Ο Όμιλος Louis αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους στον κλάδο του τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν την ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων στη Κύπρο και την Ελλάδα, τη κρουαζιέρα, ταξιδιωτικά γραφεία ΙΑΤΑ στη Κύπρο, υπηρεσίες επισιτισμού, αποστολή εμπορευμάτων, καθώς και υπηρεσίες εδάφους σε αεροπορικές εταιρείες στα διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου



    ΣΧΟΛΙΑ