• Ναυτιλία

  Video: H στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος χτυπά το πλοίο του εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη – Νεκρός ο πλοίαρχος

  • NewsRoom
  Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέας Χατζηγιάννης

  Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέας Χατζηγιάννης


  Βίντεο από την στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος έπληξε την Τετάρτη φορτηγό πλοίο κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Οδησσού, δημοσιεύτηκε στην υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram.

  Σε αυτό φαίνεται η τοπική ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν, 16:38 (14:38 GMT) και επιβεβαιώνεται η ταυτότητα που πλοίου.

  Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KMAX Ruler, της Cyprus Sea Lines, του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών. Το πλοίο είναι κατασκευής του 2009, έχει χωρητικότητα 91.800 dwt και φέρει τον αριθμό ΙΜΟ 9436642.

  Το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P που εκτοξεύθηκε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

  Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο καπετάνιος του πλοίου (σ.σ. η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίζεται), ενώ τραυματίστηκαν τρεις Φιλιππινέζοι – μέλη του πληρώματος.

  Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

  Διαβάστε επίσης:

  Ανδρέας Χατζηγιάννης: Ο λοκατζής που επέζησε από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και έγινε καπετάνιος και εφοπλιστής με 45 καράβια

  Διώρυγα του Παναμά: Μέχρι 4 εκατ. δολάρια το κόστος για την παράκαμψη της ουράς των πλοίων

  Κινεζικές επενδύσεις 15,6 δισ. δολαρίων στη Διώρυγα του Σουέζ  ΣΧΟΛΙΑ