• Ναυτιλία

    Ο εφοπλιστής Α. Χατζηγιάννης ενισχύει την παρουσία του στην αγορά των containerships

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης


    Με την αγορά δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τη ναυτιλιακή Cyprus Maritime, συμφερόντων του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη. 

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, η ναυτιλιακή εξαγόρασε τα χωρητικότητας 6,492 TEU, πλοία Aquarius και Athena, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2003, στο ναυπηγείο IHI MARINE UNITED. Η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 15 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο.

    Σημειώνεται ότι ο γνωστός πλοιοκτήτης έχει πραγματοποιήσει από τον περασμένο Οκτώβριο σειρά κινήσεων στην αγορά των containerships.

    Τον προηγούμενο μήνα, απέκτησε το πλοίο mini-panamax Herma P (χωρητικότητας 5.040 teu, κατασκευής 2006) της Reederei Stefan Patjens.

    Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει πλέον στον στόλο της άλλης εταιρείας του κ. Χατζηγιάννη, την Cyprus Sea Lines, με τη νέα του ονομασία, City of Alexandria. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 9,6 εκατ. δολάρια, λίγο υψηλότερα από την αξία διάλυσής του.

    Το Φεβρουάριο 2019, η κυπριακή ναυτιλιακή απέκτησε το πλοίο NYK Apollo, χωρητικότητας 6,492-teu και κατασκευής 2002. Η τιμή εξαγοράς εκτιμάται ότι κυμάνθηκε στα 12-13 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι κατά τους τελευταίους μήνες του 2018, και συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο πέρυσι, ο κ. Χατζηγιάννης εξαγόρασε από την Ocean Network Express, τα αδελφά πλοία MSC Dardanelles (πρώην NYK Aphrodite) και MSC Bosphorus (πρώην NYK Artemis), χωρητικότητας 6,492-teu και κατασκευής 2003, τα οποία ήταν ναυλωμένα στην Mediterranean Shipping Co.

    Ο Κύπριος εφοπλιστής, εκτός από τη Cyprus Maritime και τη Cyprus Sea Lines, έχει και τη ναυτιλιακή Hellenic Tankersπου δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Θ. Κόντες: «Αναμένουμε αύξηση στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων 6-7%»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Γ. Αγγελικούσης: Πούλησε τάνκερ 20ετίας σε συμφέρουσα τιμή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Παπαδημητρίου: Τάνκερ της Liquimar ναυλώθηκε από τη Vitol

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ