• Ναυτιλία

    Β. Λαλιώτης: Supramax από εταιρεία της Ταϊβάν για την Sea Globe Management

    Βασίλης Λαλιώτης

    Βασίλης Λαλιώτης, εφοπλιστής Sea World Tankers


    Στην απόκτηση ενός πλοίου supramax από εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν προχώρησε η χαμηλών τόνων ναυτιλιακή Sea Globe Management & Trading, συμφερόντων του Βασίλη Λαλιώτη, πιθανόν προκειμένου να αντικαταστήσει ένα μικρότερο, παλαιότερο πλοίο που πούλησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

    Ειδικότερα, η Sea Globe Management αγόρασε από την Wisdom Marine της Ταϊβάν το χωρητικότητας 55.700 dwt πλοίο Poseidon SW (κατασκευής 2011) έναντι 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων (κατά άλλες πηγές 12,8 εκατ.), σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TradeWinds, μία τιμή που θεωρείται αρκετά καλή, δεδομένου ότι το VesselsValue αποτιμά την αξία του πλοίου στα 13,5 εκατ. δολάρια.

    Άλλωστε, η Sea Globe Management έχει… ταλέντο στο να εντοπίζει τέτοιες ευκαιρίες. Το απέδειξε το 2016, όταν απέκτησε τα πλοία Sadan K και Zeynep K (αμφότερα χωρητικότητας 80.300 dwt, κατασκευής 2010) έναντι περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων και τα δύο μαζί. Τα πλοία αυτά παραμένουν σήμερα στον στόλο της, με τα ονόματα Globe Danae και Globe Electra αντίστοιχα, και η αθροιστική τους αξία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 34 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, όπως γράφαμε στο mononews.gr, η διοίκηση επεξεργαζόταν τον Απρίλιο του 2017 την πώληση των Globe Danae και Globe Electra, όμως έκτοτε το πωλητήριο στα δύο πλοία έχει αποσυρθεί.

    Στον στόλο της εταιρείας περιλαμβάνονται ακόμα δύο πλοία supramax, κατασκευής 2008.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Sea Globe Management πούλησε το χωρητικότητας 43.700 dwt πλοίο Captainyannis L (κατασκευής 1995) έναντι ποσού κοντά στα 4 εκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέον ότι το Captainyannis L παρέμεινε στον στόλο της εταιρείας επί 14 ολόκληρα χρόνια, και μάλιστα για μία σύντομη περίοδο υπήρξε και το μοναδικό της πλοίο, ενώ σήμερα το διαχειρίζεται η ρωσική Linter LLC, για λογαριασμό της GTCS Trading, με έδρα το Ντουμπάι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Ποια είναι η εταιρεία που αγόρασε τα δύο τάνκερ suezmax της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι νέες κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στα LR1 tankers



    ΣΧΟΛΙΑ