• Business

    B. Λαλιώτης: Πουλήθηκε το παλαιότερο πλοίο της Sea Globe

    Βασίλης Λαλιώτης

    Βασίλης Λαλιώτης, εφοπλιστής Sea World Tankers


    Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου του στόλου της προχώρησε η χαμηλών τόνων ναυτιλιακή Sea Globe Management & Trading, συμφερόντων του Βασίλη Λαλιώτη, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της.

    Το χωρητικότητας 43.700 dwt πλοίο Captainyannis L (κατασκευής 1995) πωλήθηκε σε ευρωπαϊκή εταιρεία έναντι ποσού κοντά στα 4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TradeWinds.

    Μετά την κίνηση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, η Sea Globe μένει με τέσσερα πλοία στον στόλο της. Σημειωτέον ότι το Captainyannis L παρέμεινε στον στόλο της εταιρείας επί 14 ολόκληρα χρόνια, και μάλιστα για μία σύντομη περίοδο υπήρξε και το μοναδικό της πλοίο.

    Όπως γράφαμε πριν από λίγους μήνες στο mononews.gr, η διοίκηση επεξεργαζόταν τον περασμένο Απρίλιο την πώληση δύο πιο σύγχρονων φορτηγών πλοίων τύπου kamsarmax, των Globe Danae και Globe Electra (αμφότερα χωρητικότητας 80.300-dwt και κατασκευής 2010), τα οποία θα μπορούσαν να της εξασφαλίσουν κέρδος ακόμη και 70% πάνω από τα 20 εκατ. δολάρια που έδωσε για να τα αποκτήσει το Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με τους brokers. Ωστόσο, έκτοτε το πωλητήριο στα δύο πλοία έχει αποσυρθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι Έλληνες κινήθηκαν στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ την περασμένη εβδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Τσαντάνης: Θεαματική αύξηση τζίρου και συρρίκνωση ζημιών για τη Seanergy Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Εξασφάλισε deal ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ