• Ναυτιλία

    Β. Λαλιώτης: Πούλησε ένα από τα παλιότερα τάνκερ της η Sea World

    Βασίλης Λαλιώτης

    Βασίλης Λαλιώτης, εφοπλιστής Sea World Tankers


    Την πρώτη της πώληση πλοίου στην αγορά μεταχειρισμένων εδώ και έξι χρόνια πραγματοποίησε η ναυτιλιακή Sea World Management & Trading, συμφερόντων του εφοπλιστή Βασίλη Λαλιώτη, συνεχίζοντας την ανανέωση του στόλου της.

    Σύμφωνα με Αμερικανούς ναυλομεσίτες, το πλοίο Sea Halcyone (χωρητικότητας 47.000 dwt, κατασκευής 2001) πωλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή έναντι 8,3 εκατ. δολαρίων. Η τιμή αυτή είναι αρκετά υψηλότερη από την εκτίμηση της VesselsValue για την αξία ενός πλοίου με τα χαρακτηριστικά του Sea Halcyone, μόλις στα 6,2 εκατ. δολάρια.

    Η Sea World είχε αγοράσει το πλοίο τον Οκτώβριο του 2013, υπό την ονομασία Unique Sunshine, έναντι 12 εκατ. δολαρίων, και ήταν ένα από τα παλαιότερα τάνκερ στον στόλο της.

    Η τελευταία φορά που η Sea World πούλησε πλοίο της για περαιτέρω απασχόληση, σύμφωνα με το TradeWinds, ήταν τον Οκτώβριο του 2013, όταν πούλησε το πλοίο ξηρού φορτίου Eleni G (χωρητικότητας 31.000 dwt, κατασκευής 1985) έναντι 2,8 εκατ. δολαρίων στην κινεζική Hengfa Shipping. Tον Δεκέμβριο του 2017 πούλησε το τάνκερ Admiral L (χωρητικότητας 41.000 dwt, κατασκευής 1990) προς διάλυση.

    Η Sea World εμφανίζεται να έχει στον στόλο της 21 τάνκερ με μέση ηλικία τα 11 έτη.



    ΣΧΟΛΙΑ