• Business

    Β. Λαλιώτης: Αγόρασε και ναύλωσε δύο τάνκερ η Sea World Tankers

    Βασίλης Λαλιώτης

    Βασίλης Λαλιώτης, εφοπλιστής Sea World Tankers


    Δύο τάνκερ τύπου MR κατασκευής 2004 απέκτησε από την ιταλική D’Amico International Shipping η ναυτιλιακή εταιρεία Sea World Tankers, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Βασίλη Λαλιώτη, έναντι 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

    Ο λόγος για τα χωρητικότητας 46.992 dwt High Endurance και High Endeavour, τα οποία ωστόσο δεν θα παραλάβει η Sea World Tankers, αλλά θα συνεχίσει να τα λειτουργεί η D’Amico, καθώς συμφωνήθηκε να ναυλωθούν τα πλοία από την ιταλική εταιρεία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε “ελκυστική τιμή”, σύμφωνα με την D’Amico.

    Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Marco Fiori, “η πώληση αυτών των δύο πλοίων που συμφωνήθηκε με γνώριμο αντισυμβαλλόμενο είναι σε πλήρη συμφωνία με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας διατήρησης ενός πολύ νεαρού στόλου, αντικαθιστώντας σταδιακά τα παλαιότερα πλοία μας με τα νεότευκτα που έχουμε παραγγείλει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Την ίδια στιγμή, θα κρατήσουμε την εμπορική διαχείριση αυτών των δύο πλοίων για τέσσερα ακόμα χρόνια, που πιθανόν να μας δώσει μία καλή θετική προοπτική σε μία αναπτυσσόμενη αγορά τάνκερ προϊόντων”.

    Σημειώνεται ότι ο στόλος της ιταλικής εταιρείας αποτελείται από 53,8 τάνκερ MR και handysize, με μέση ηλικία 7,7 ετών, ενώ αναμένει μέχρι το 2018 την παραλαβή έξι νέων τάνκερ LR1 από τα ναυπηγεία Hyundai Mipo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Πτώση κερδών στη CPP το 2016 αλλά μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Το μπαράζ πωλήσεων των πλοίων του συνεχίζεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ