• Ναυτιλία

    United Maritime: Πώληση 2 δεξαμενόπλοιων Aframax με κέρδος άνω του 50% επί της αξίας κτήσης

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    H United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA) του Σταμάτη Τσαντάνη γνωστοποίησε σήμερα την πώληση δύο Aframax δεξαμενόπλοιων μεταφοράς πετρελαίου, τα οποία είχε αγοράσει τον Ιούλιο του 2022.

    Η Εταιρεία ολοκλήρωσε την συμφωνία πώλησης του M/V Bluesea και του M/V Parosea, χωρητικότητας 114,000 dwt τόνων έκαστο, στην προνομιακή τιμή πώλησης των 62,3 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση στους νέους ιδιοκτήτες τους αναμένεται εντός του τέταρτου τριμήνου του 2022.

    Επίσης, η Εταιρεία παρέλαβε τα δύο εναπομείναντα LR2 δεξαμενόπλοια. Το πρώτο product τάνκερ μετονομάστηκε M/T Minoansea και έχει χωρητικότητα 109,000 dwt τόνων και το δεύτερο M/T Epanastasea με χωρητικότητα 109,600 dwt τόνων. Ναυπηγήθηκαν και τα δύο το 2008 στην Κίνα.

    Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Ανακοινώνουμε την κερδοφόρα πώληση των δύο δεξαμενόπλοιων σε τιμή που ξεπερνά το 150% της τιμής αγοράς τους μόλις 3 μήνες πριν. Το κέρδος από την πώληση αντιπροσωπεύει το 125% της κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας.

    Επίσης, η παραλαβή των δύο LR2 δεξαμενόπλοιων πραγματοποιήθηκε την πλέον κατάλληλη στιγμή κεφαλαιοποιώντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα της αντίστοιχης αγοράς.»

    Σχετικά με την United Maritime Corporation

    H United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από 2 Aframax δεξαμενόπλοια, 2 LR2 δεξαμενόπλοια και 1 Capesize πλοίο ξηρού φορτίου με συνολική μεταφορική ικανότητα 616,884 dwt τόνων περίπου.

    Με την ολοκλήρωση της πώλησης των 2 Aframax δεξαμενόπλοιων, η Εταιρεία θα αποτελείται από 2 LR2 δεξαμενόπλοια και 1 Capesize πλοίο ξηρού φορτίου με συνολική μεταφορική ικανότητα 389,778 dwt τόνων περίπου.

    Η United Maritime Corporation έχει κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

    Διαβάστε επίσης:

    Η United παρέλαβε το δεύτερο τάνκερ από τα τέσσερα συνολικά που αγόρασε

    United Maritime: Επεκτείνεται στα τάνκερ με την εξαγορά τεσσάρων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ