• Ναυτιλία

    United Maritime: Επεκτείνεται στα τάνκερ με την εξαγορά τεσσάρων πλοίων

    Σταμάτης Τσαντάνης

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της United Maritime Corporation


    Στην εξαγοράς τεσσάρων τάνκερ προχώρησε η ναυτιλιακή United Maritime Corporation, με επικεφαλής τον Σταμάτη Τσαντάνη.

    Η εταιρεία επεκτείνεται στα δεξαμενόπλοια με την απόκτηση δύο Aframax μεταφοράς αργού πετρελαίου και δύο LR2 product tankers. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 79,5 εκατ. δολάρια και θεωρείται, σύμφωνα με την εταιρεία, προνομιακή σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα κόστους για αντίστοιχες επενδύσεις.

    Τα δύο Aframax δεξαμενόπλοια (crude tankers) κατασκευάστηκαν το 2006 σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας και έχουν χωρητικότητα περίπου 114,000 dwt τόνους. Τα δύο LR2 κατασκευάστηκαν το 2008 σε ναυπηγείο της Κίνας και έχουν χωρητικότητα περί τους 109,000 dwt τόνους. Η παράδοση τους στην United αναμένεται άμεσα.

    Η αγορά αυτή έχει εξασφαλιστεί από υφιστάμενη χρηματοδοτική πηγή και ίδια κεφάλαια.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας συναλλαγή στο χώρο των δεξαμενοπλοίων που αυξάνει τη μεταφορική δύναμη του στόλου της United στους 620,000 dwt τόνους περίπου. Η αξία εξαγοράς του στόλου ήταν ιδιαίτερα ελκυστική, ενώ η προοπτική του κλάδου των δεξαμενόπλοιων έχει ανοδική πορεία. Η τελευταία υποστηρίζεται τόσο από τη χαμηλή ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου, όσο και την σταθερά αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας με ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο σε κραταιούς τομείς της ναυτιλίας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους μετόχους μας.»

    H United Maritime Corporation είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Με την παράδοση των νεοαποκτηθέντων πλοίων, ο στόλος ο στόλος της  θα αποτελείται από 1 πλοίο ξηρού φορτίου capesize και 4 δεξαμενόπλοια, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 617,014 dwt τόνους.

    Η εταιρεία δημιουργήθηκε πρόσφατα, μετά την απόσχιση της από την εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime. Οι κοινές μετοχές της άρχισαν να διαπραγματεύονται στο Nasdaq Capital Market στις 6 Ιουλίου 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσχισης της United Maritime από την Seanergy

    United Maritime Corporation: Η νέα ναυτιλιακή εταιρεία που δημιούργησε η Seanergy του Στ. Τσαντάνη



    ΣΧΟΛΙΑ