• Ναυτιλία

    United Maritime Corporation: Η νέα ναυτιλιακή εταιρεία που δημιούργησε η Seanergy του Στ. Τσαντάνη

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime του Σταμάτη Τσαντάνη μετέφερε ένα πλοίο της σε ένα νεοσύστατο σχήμα, την United Maritime Corporation, η οποία θα εισαγάγει κοινές μετοχές της στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

    Η Seanergy διευκρίνισε ότι η United θα υιοθετήσει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο με επενδύσεις σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς, προσθέτοντας ότι οι κοινές μετοχές της θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται σε αυτόνομη βάση στο Nasdaq Capital Market την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την ημερομηνία διανομής.

    Αναλυτικότερα, η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει απόσχιση του παλαιότερου πλοίου της, τύπου Capesize, του M/V Gloriuship, μέσω μιας θυγατρικής που της ανήκει εξ ολοκλήρου.

    Η νεοσύστατη θυγατρική, United Maritime Corporation, θα ενεργεί ως εταιρεία χαρτοφυλακίου για το M/V Gloriuship. Η United έχει υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των κοινών μετοχών της στο Nasdaq Capital Market και αναμένεται να υιοθετήσει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, με επενδύσεις σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς.

    Η Seanergy συνεισφέρει στην θυγατρική της, το M/V Gloriuship στη United και σκοπεύει να διανείμει όλες τις κοινές μετοχές της United κατ’ αναλογία στους μετόχους της εταιρείας από τις 28 Ιουνίου 2022, που συμπίπτει με την είδηση που ανακοινώθηκε προηγουμένως για το μέρισμα 0,025 δολάρια ανά μετοχή της Seanergy για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Η διανομή των κοινών μετοχών της United αναμένεται να γίνει στις 5 Ιουλίου 2022. Οι κοινές μετοχές της United αναμένεται να αρχίσουν να διαπραγματεύονται σε αυτόνομη βάση στο Nasdaq Capital Αγορά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την ημερομηνία διανομής, με την ένδειξη «USEA».

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

    «Η απόσχιση του 100% των κοινών μετοχών της United Maritime Corporation αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόδοση αξίας στους μετόχους μας. Το διοικητικό μας συμβούλιο πιστεύει ότι η διανομή των μετοχών μιας ξεχωριστής, εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας που θα ακολουθήσει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο και μεγαλύτερη έκθεση σε διαφορετικούς ναυτιλιακούς τομείς θα ενισχύσει περαιτέρω την αξία των μετόχων».

    «Ταυτόχρονα, η αδιάλειπτη πληρωμή μερισμάτων σε μετρητά από τη Seanergy τα δύο τελευταία τρίμηνα είναι μια σταθερή ένδειξη της δηλωμένης πρόθεσής μας να συνεχίσουμε να επιβραβεύουμε τους μετόχους μας».

    Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από 17 πλοία Capesize με μέση ηλικία 12,3 ετών και συνολική χωρητικότητα φορτίου 3.011.083 dwt.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαράλαμπος Φαφαλιός: Χωρίς Έλληνες ναυτικούς «το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας θα είναι αμφίβολο»

    Ξεκίνησε από τη Λεμεσό το πρώτο δρομολόγιο της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ