• Ναυτιλία

    Ξεκίνησε από τη Λεμεσό το πρώτο δρομολόγιο της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

    • NewsRoom
    Το Daleela της Scandro Holding

    Το Daleela της Scandro Holding


    Το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding ξεκίνησε το μεσημέρι από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά.

    Με το πλοίο ταξιδεύουν υφυπουργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Λεμεσού, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα. Το Daleela αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας όπου θα πραγματοποιηθεί και η σχετική τελετή υποδοχής παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

    Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο κατασκευάστηκε το 1991, είναι ανακαινισμένο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και 100 οχημάτων. Διαθέτει 38 καμπίνες α’ θέσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες β’ θέσης για 180 επιβάτες και 110 καθίσματα αεροπορικού τύπου. Διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπο και χώρους ψυχαγωγίας.

    Τέσσερα δρομολόγια μετ’ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 112 μετανάστες – Αγνοούνται 4, εντοπίστηκαν 21 παιδιά



    ΣΧΟΛΙΑ