Ναυτιλία

Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Ζητάμε εφαρμογή της νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων – Κινητοποιήσεις σε πλοία της ακτοπλοΐας

Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Ο

Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Ο


Η Διοίκηση της  Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα  προκειμένου να εξειδικεύσει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις της.

Αναλυτικότερα, κατά την σημερινή συνεδρίασή της, «αφού έλαβε υπόψη της την πλήρη απροθυμία και την στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς για την καταβολή των προβλεπόμενων από τη Συλλογική Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας δεδουλευμένων αποδοχών και ιδιαίτερα την μη καταβολή της ειδικής αμοιβής για τα «ΕΞΠΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ» και την υπερωριακή απασχόληση που οφείλονται στα πληρώματα του Ε/Γ -Ο/Γ «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» των Μινωϊκών Γραμμών και του Ε/Γ -Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS» της Attica Group, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας μας για τα παραπάνω θέματα αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη προειδοποιητικών δυναμικών συνδικαλιστικών παρεμβάσεων στα παραπάνω πλοία».

Συγκεκριμένα προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΠΝΟ, αποφάσισε ως πρώτο βήμα την πραγματοποίηση τρίωρης προειδοποιητικής συνδικαλιστικής παρέμβασης αμέσως μετά την αποβίβαση του επιβατηγού κοινού και εκφόρτωση στο Λιμάνι του Πειραιά:

 Α) στο Ε/Γ -Ο/Γ «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 μ.μ. και

Β) στο Ε/Γ -Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS» στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 09:30 π.μ..

Παράλληλα, αποφάσισε ομόφωνα και την ανάληψη προειδοποιητικών δυναμικών συνδικαλιστικών παρεμβάσεων και για το πλοίο «CHAMPION JET 1» της «SEAJETS», για το οποίο θα ακολουθήσει αυτοτελής ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας για το Λιμάνι και την ημέρα πραγματοποίησης της.

Επίσης, η  Διοίκηση της  Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατέληξε στην απόφασή της, αφού εξάντλησε κάθε όριο αναμονής και υπομονής των πληρωμάτων και αφού έλαβε υπόψη της την πλήρη και προκλητική αδιαφορία των εργοδοτών, οι οποίοι παρά την διαπίστωση των παραπάνω παραβάσεων τόσο από κλιμάκια ελέγχου της Ομοσπονδίας μας όσο και από τα Λιμενικά Όργανα κυριολεκτικά «σφυρίζουν αδιάφορα» και αρνούνται πεισματικά να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Εμμανουήλ Τσικαλάκης αμέσως μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, δήλωσε:

«Προειδοποιούμε, επίσης, ότι αν συνεχιστεί η ίδια αδιέξοδη στάση της εργοδοσίας και η άκαμπτη και ανάλγητη αυτή συμπεριφορά της, η Ομοσπονδία μας θα προχωρήσει σε ακόμα δυναμικότερες και εντονότερες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.

Ζητάμε την πλήρη κατανόηση και συμπαράσταση του επιβατηγού κοινού γιατί ο αγώνας μας αυτός είναι αγώνας επιβίωσης και διεκδίκησης των δεδουλευμένων αποδοχών μας και των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.

Δεν ζητάμε τίποτε νέο παρά μόνο την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας και του Νόμου».

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν 57 τάνκερ αλλά αγόρασαν 95 δεξαμενόπλοια – Ο τζίρος ανήλθε σε 7,7 δισ. δολ. από τις αγοραπωλησίες

ΝΕΕ: Με 33 πλοία η συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία

 ΣΧΟΛΙΑ