ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά το προχθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε με θύμα 55χρονο οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου στο Ε/Γ-Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός», στο ίδιο πλοίο σημειώθηκε ατύχημα χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενώ το καράβι ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, αναφέρει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών.
Η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι κατά την διάρκεια που λύνονταν οι κάβοι από το πρυμναίο μέρος του πλοίου ένας κάβος τυλίχθηκε στην προπέλα του πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Ναύτης Δ.Ξ 53 ετών και στη συνέχεια επισημαίνει:
«Ο τραυματισμένος Ναυτεργάτης μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει χτυπήσει στο δεξί πόδι.
Τα διαδοχικά ναυτικά ατυχήματα στην επιβατηγό ναυτιλία αναδεικνύουν τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών και σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας συνιστούν σοβαρούς παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή των Ναυτεργατών!
Παράλληλα οι έλεγχοι των αρμόδιων λιμενικών αρχών σε όλους τους τομείς των πλοίων, στην ασφάλεια, στην διαβίωση και των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών, εξακολουθούν να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και οι ευθύνες εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ είναι τεράστιες για την εργασιακή εξουθένωση των Ναυτεργατών!».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 365 υποτροφίες–ρεκόρ έδωσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μεταπτυχιακές σπουδές
- Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη για Dow Jones και S&P 500 – Στο +1,3% οδήγησαν τον Nasdaq οι μετοχές των ημιαγωγών
- Πετρέλαιο: Υποχώρηση 2% για το Brent, επέστρεψε στα 76 δολάρια το βαρέλι
- Παρίσι: Σε συναγερμό η αστυνομία για πιθανά επεισόδια μετά το τέλος του προημιτελικού Γαλλία-Μαρόκο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.