• Ναυτιλία

    Toro (Πέτρος Παναγιωτίδης): Κέρδη 99 εκατ. δολαρίων από 6 πωλήσεις πλοίων και ρευστότητα 156 εκατ. δολαρίων

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Toro του Πέτρου Παναγιωτίδη συγκέντρωσε 156 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις δεξαμενόπλοιων και άλλα έσοδα.

    Η εταιρεία, η οποία έχει έδρα την Κύπρο κατέγραψε επίσης σημαντικά κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενο έτους.

    Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι η ρευστότητα της αυξήθηκε κατά 113,1 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, φτάνοντας τα 155,6 εκατ. δολάρια.

    Αναλυτικότερα, η εταιρεία πούλησε έξι δεξαμενόπλοια πέρυσι, με καθαρό κέρδος 99 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τον περασμένο μήνα, η Toro ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πωλήσει το aframax/LR2 Wonder Sirius 115.300 dwt, κατασκευής 2005 σε τρίτο μέρος για 33,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Το σκάφος θα παραδοθεί με κέρδος 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Παναγιωτίδης χαρακτήρισε το 2023 έτος ορόσημο για την εταιρεία, η οποία αποσχίστηκε από την Castor Maritime τον περασμένο Μάρτιο και αγόρασε τέσσερα σύγχρονα πλοία μεταφοράς υγραερίου τον περασμένο Απρίλιο και πρόσθεσε:

    “Η αγορά δεξαμενόπλοιων παρέμεινε εύρωστη κατά το τέταρτο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια της οποίας συνεχίσαμε να λαμβάνουμε μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας, εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση για μεταχειρισμένα πλοία δεξαμενόπλοιων για την κερδοφόρα διάθεση παλαιότερης χωρητικότητας”.

    Σήμερα η εταιρεία έχει ένα δεξαμενόπλοιο, το MR Wonder Mimosa 36.700 dwt,κατασκευής 2006.

    Επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 28,2 εκατ. δολάρια, έναντι 25,1 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με τον αμέσως περσινό διάστημα.

    Τα έσοδα μειώθηκαν στα 11,9 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 38 εκατομμύρια δολάρια, καθώς ο στόλος συρρικνώθηκε από τις πωλήσεις των πλοίων.

    Η Toro εξαγόρασε επίσης μετοχές, καταβάλλοντας 2,8 εκατομμύρια δολάρια αξίας έως τις 8 Φεβρουαρίου.

    «Απολαμβάνουμε έναν ισχυρό ισολογισμό με σημαντικά ταμειακά υπόλοιπα και επί του παρόντος χωρίς κανένα χρέος μετά την αποπληρωμή τον Ιανουάριο του 2024 της μοναδικής εκκρεμούς δανειακής μας διευκόλυνσης», τόνισε φανερά ικανοποιημένος ο Πέτρος Παναγιωτίδης.

    Τέλος, τον Ιανουάριο, η εταιρεία κατέβαλε στην Castor μέρισμα ύψους 400.000 δολαρίων από το 1% των διαρκών μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών της.

    Διαβάστε επίσης

    Drewry: Στα 3.733 δολάρια η μέση τιμή στα κοντέινερ

    AEN: Θα εισαχθούν 921 πλοίαρχοι και 930 μηχανικοί

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Αγορά πλοίου με €26,625 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ