• Ναυτιλία

    AEN: Θα εισαχθούν 921 πλοίαρχοι και 930 μηχανικοί

    Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

    Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού


    Το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΣΝΕ), συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (AEN) για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025.

    Αποφασίστηκε, όπως ο αριθμός να είναι 1.851 (921 Πλοίαρχοι, 930 Μηχανικοί).

    Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ανέδειξε ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό και τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για τη διαχρονική υπονόμευση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

    Επισήμανε επίσης ότι η εργασία του Ιδρύματος Ευγενίδη, που προετοιμάζεται από το υπουργείο Ναυτιλίας σε σχετικό νομοσχέδιο, δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, αντίθετα λειτουργεί αποτρεπτικά και για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ, που γνωρίζουν ότι η απόκτηση του διπλώματος Γ’ (Πλοίαρχος – Μηχανικός) προβλέπεται να είναι επιπέδου 5 δηλ. ΙΕΚ, Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας.

    Επανέλαβε, τέλος, για άλλη μια φορά το αίτημα, όπως το υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως: πόσοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, πόσοι αποκτούν τα καταληκτικά διπλώματα του Α’ Πλοιάρχου και Α’ Μηχανικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Αγορά πλοίου με 26,625 δολάρια

    Τουρκία: Εμπορικό πλοίο βυθίστηκε στη θάλασσα του Μαρμαρά- Έξι αγνοούμενοι

    Εξελέγησαν 16 νέα μέλη του ΔΣ στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ