• Ναυτιλία

    Το 2024 θα λειτουργήσει το «Ξενία» στη Χίο από τον όμιλο Τσάκου

    Παναγιώτης Τσάκος - Νίκος Τσάκος

    Παναγιώτης Τσάκος – Νίκος Τσάκος


    Τον επόμενο έτος, το 2024, θα τεθεί σε λειτουργία το ξενοδοχείο Ξενία Χίου, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία Avlum SA, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου των Παναγιώτη και Νίκου Τσάκου και το οποίο αποκτήθηκε ύστερα από διαγωνισμό από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου, με ετήσιο μίσθωμα 30.000 ευρώ.

    Με ανακοίνωση της, η εταιρεία Avlum, επισημαίνει:

    «H εταιρεία Avlum SA, μέλος του ομίλου εταιρειών Τσάκος, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας για την επισκευή, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου «Ξενία Χίου».

    Το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) μισθώθηκε  απο την Avlum SA, με μακροχρόνια μίσθωση μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας το 2020.

    Η μελέτη αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου που έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το κεντρικό συμβούλιο νεωτέρων μνημείων (ΚΣΝΜ), το συμβούλιο αρχιτεκτονικής, την εφορεία νεωτέρων μνημείων και την υπηρεσία δόμησης του δήμου Χίου από το 2021 έως και σήμερα, περιλαμβάνει την λειτουργία 24 δωματίων, κοινόχρηστων χώρων, χώρους εστίασης και αναψυχής.

    Χρειάστηκαν περισσότερο από τρία χρόνια για την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας με την εταιρεία Avlum SA να θέτει πλέον στόχο την προσθήκη του Ξενία Χίου στο τουριστικό portfolio της Χίου για την χρονιά 2024».

    Διαβάστε επίσης:

    Εγκρίθηκε το master plan του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από το Δημοτικό Συμβούλιο

    Μείωση 5,2% στη διακίνηση κοντέινερ στο λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ

    Υπό τον πλήρη έλεγχο της Ιαπωνικής Nabtesco η DeepSea Technologies του Ρομπέρτο Κούστα



    ΣΧΟΛΙΑ