• Ναυτιλία

    Τι είδε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Έλληνας tycoon της ναυτιλίας Γιώργος Προκοπίου

    Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management


    Περισσότερες από πέντε ώρες παρέμεινε στα ναυπηγεία ο νέος ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ, Γιώργος Προκοπίου.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής ο οποίος κέρδισε τον διπλό διαγωνισμό για τα ναυπηγεία έναντι ποσού 62,5 εκατ. ευρώ, πέρασε και είδε από κοντά όλες τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, από το hot spot των μεταναστών που θα πρέπει να μετεγκατασταθεί εντός τριών ετών, την θρυλική σταθερή 5η δεξαμενή που μπορεί να ανεβάσει τα σούπερ δεξαμενόπλοια, αλλά χρειάζεται αρκετά εκατ. ευρώ για επισκευές αφού δεν έχει λειτουργήσει για περισσότερα από 10 χρόνια, την τέταρτη δεξαμενή, τις μηχανουργικές εγκαταστάσεις, τη βάση υποβρυχίων, αλλά και τη ναυπηγική κλίνη.

    Ο κ. Προκοπίου, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, στη συνέχεια πήγε στο κτήριο διοίκησης όπου είχε πολύωρη συνομιλία με τα στελέχη της ειδικής διαχείρισης, για όλες τις λεπτομέρειες της επόμενης ημέρας των ναυπηγείων.

    Ενθουσιασμός και στους εργαζομένους

    Το πιο σημαντικό ίσως από όλα ήταν η στάση των εργαζομένων. Παρά το γεγονός ότι το Σωματείο των εργαζομένων θεωρεί ότι το τίμημα που αφορά τον ένα διαγωνισμό (το στρατιωτικό τμήμα), ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, είναι πολύ χαμηλό και ζητά σειρά διασφαλίσεων από τη κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews, φαίνεται ότι είναι ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ανοίγουν μετά την κίνηση Προκοπίου.

    Μάλιστα ένας εξ αυτών ακούστηκε να λέει ότι ένας Έλληνας εφοπλιστής τα έφτιαξε (αναφερόμενος στον αείμνηστο Σταύρο Νιάρχο) ένας ακόμα Έλληνας εφοπλιστής θα τα ξαναλειτουργήσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Προκοπίου: Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής που πήρε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Γιώργος Προκοπίου: Τα 8 αποφθέγματα του βαθύπλουτου εφοπλιστή και νέου ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά

    Γιώργος Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πολύ θετική εξέλιξη, χρειάζεται πολλή δουλειά



    ΣΧΟΛΙΑ