• Ναυτιλία

    Θρίλερ με εφοπλιστή που έπεσε από τις σκάλες και σκοτώθηκε – Με τον ίδιο τρόπο είχε πεθάνει και η μητέρα του

    • NewsRoom

    Bertram Rickmers


    Ο 71χρονος Bertram Rickmers, ο οποίος ήταν από τους μεγαλύτερους γερμανούς εφοπλιστές και από τα πιο διάσημα ονόματα της γερμανικής ναυτιλίας στον κόσμο, άφησε χθες Δευτέρα την τελευταία του πνοή, όταν έπεσε από τις σκάλες στη βίλα του, ενώ γιόρταζε τα 60ά γενέθλια της συζύγου του.

    «Αυτή την ώρα οι σκέψεις μας είναι κυρίως με τη σύζυγο του Rickmers, Φραντζέσκα, τα τρία παιδιά και τα πέντε εγγόνια του, στα οποία εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπαράστασή μας», ανέφερε δήλωση της διοίκησης της Asian Spirit Steamship Company (σ.σ. ο Rickmers παρέδωσε την εταιρεία στον γιο του, Κλάσεν Ρίκμερς, το 2022).

    Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ακόμα δεν έχει γίνει σαφές τι ακριβώς συνέβη και εξετάζεται το ενδεχόμενο ο εφοπλιστής να υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο πριν από την πτώση του.

    Η τραγική ειρωνεία, όπως αναφέρουν τόσο η Hamburger Abendblatt όσο και η «Bild», είναι ότι η μητέρα του Bertram Rickmersς, Κρίστα, είχε σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο.

    Η Κρίστα Ρίκμερς είχε πέσει επίσης από σκάλα τον Αύγουστο του 2003, υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τελικά πέθανε.

    Ο Bertram Rickmers προερχόταν από μία από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές δυναστείες της Γερμανίας. Αρχικά ίδρυσε με τον αδελφό του, Erck, μια εταιρεία που πουλούσε ομόλογα πλοίων. Όταν και τα δύο αδέρφια χώρισαν τη δεκαετία του 1990, ο Μπέρτραμ επέκτεινε την εταιρεία του σε μια μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία – με περίπου 130 πλοία.

    Η Rickmers Holding υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2017 αφού η HSH Nordbank, ένας από τους σημαντικότερους πιστωτές της, απέρριψε ένα εξωδικαστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Στη συνέχεια, ο Bertram Rickmers ίδρυσε την Asian Spirit Steamship Company, η οποία σήμερα ελέγχει στόλο 11 πλοίων τροφοδοσίας.

    Διαβάστε επίσης

    SHIPPING FOCUS: Το τελευταίο χαρτί της Rickmers



    ΣΧΟΛΙΑ