• Ναυτιλία

    Θεόδωρος Βενιάμης: Ναυτιλία και κοινωνία πάντα μαζί – Να κρατήσουμε τη ναυτιλία πρώτη στις θάλασσες

    • NewsRoom

    Θεόδωρος Βενιάμης


    «Όποια κι αν είναι η συνεισφορά του καθενός από εμάς, μικρή ή μεγάλη, ανώνυμη ή επώνυμη, είναι εξίσου σημαντική και δυναμώνει τον αντίκτυπο που έχει συνολικά η ναυτιλία στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης και εξέφρασε την ικανοποίηση του για όσα καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια και ευχήθηκε «στους εκλεκτούς συναδέλφους, που σύντομα θα πάρουν τη σκυτάλη, να συνεχίσουν να κρατούν τη Ναυτιλία μας πρώτη στις θάλασσες του κόσμου και πρώτη στις καρδιές των ανθρώπων».

    Την επισήμανση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, που θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του μεγαλύτερου συλλογικού οργάνου της ελληνικής ναυτιλίας την προσεχή Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

    Αναλυτικά στην ετήσιο απολογισμό της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, τόνισε:

    «Πέρασαν πέντε χρόνια από την απόφασή μας να ιδρύσουμε την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ένα σταθερό βραχίονα κοινωνικής προσφοράς που συνεχίζει το έργο που ξεκινήσαμε εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουμε τη χώρα και τους συμπολίτες μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και πρόσφατα λόγω της πανδημίας, η δραστηριότητά μας αυτή έχει συνδράμει ουσιαστικά την κοινωνία μέσα από μικρά και μεγάλα έργα σε διαφορετικά πεδία και ποικίλους τομείς.

    Η παρουσία μας είναι οργανωμένη, συστηματική και κυρίως ωφέλιμη για τον τόπο μας, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας σε όλη τη χώρα. Τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς που υλοποιούμε έχουν ευρύ φάσμα και παρέχουν στήριξη σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η παιδεία καθώς και ενίσχυση μέσω της παροχής μηνιαίας επισιτιστικής βοήθειας στους πλέον αδύναμους. Επιπροσθέτως συνεχίσθηκαν το 2021 δράσεις αντιμετώπισης κρίσεων μέσα από τις οποίες σταθήκαμε αρωγοί σε σημαντικά έκτακτα γεγονότα που έπληξαν την πατρίδα μας αλλά και σε ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.

    Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης φέτος της θητείας του Διοικητικού μας Συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους ένθερμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και στους σκοπούς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και ενήργησαν -παράλληλα με αξιόλογες ατομικές πρωτοβουλίες- σε συλλογική βάση, ώστε να μπορούμε να παρουσιάσουμε τα σημαντικά αποτελέσματα που αποτυπώνονται στις σελίδες που ακολουθούν. Εύχομαι, ο δρόμος προσφοράς που χαράξαμε, να δώσει όραμα και να αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές της Ναυτιλίας μας. Ας παραμείνουμε πρωτοπόροι και προσηλωμένοι, σε έργα που φέρνουν το καλό στην κοινωνία και στους γύρω μας. Ναυτιλία και Κοινωνία Πάντα Μαζί».

    Διαβάστε επίσης:

    DPort Services: Εκφράζει ανησυχία και προβληματισμό για την 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα – Κρίθηκε παράνομη

    Ολοκληρωμένη μελέτη για τη ναυτική εκπαίδευση από το Ίδρυμα Ευγενίδη



    ΣΧΟΛΙΑ