• Ναυτιλία

    Ολοκληρωμένη μελέτη για τη ναυτική εκπαίδευση από το Ίδρυμα Ευγενίδη

    Ολοκληρωμένη μελέτη για τη ναυτική εκπαίδευση εκπόνησε το Ίδρυμα Ευγενίδη

    Γιάννης Πλακιωτάκης-Υπουργός Ναυτιλίας


    Μελέτη που εκπόνησε το Ίδρυμα Ευγενίδη και καταγράφει όλες τις ανάγκες των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού κατατέθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης να αποφασίσει για τις τελικές αποφάσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη περιλαμβάνει συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση των κτιρίων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ωστόσο αναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση των σπουδών των δοκίμων πλοιάρχων και μηχανικών.

    Επίσης, διατυπώνει προτάσεις για τον εμπλουτισμό της ύλης και των βιβλίων ώστε οι σπουδαστές των ΑΕΝ, όταν αποφοιτούν να έχουν ολοκληρωμένες και σύγχρονες γνώσεις για τη διεύθυνση και διαχείριση των πλοίων.

    Τέλος, να αναφερθεί, ότι στη μελέτη δεν υπάρχει καμία πρόταση για ΣΔΙΤ για τις κτιριακές επιδιορθώσεις, αλλά και στην λειτουργία των ΑΕΝ, όπως πρόσφατα ανέφερε σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ).

    Το Ίδρυμα Ευγενίδη, από την αρχή της δημιουργίας του ασχολήθηκε με την έκδοση των βιβλίων των ναυτικών σχολών και πάντα ο αείμνηστος ιδρυτής του Ευγένιος Ευγενίδης ήταν αρωγός κάθε προσπάθειας ανάπτυξης της ελληνικής ναυτοσύνης, προσπάθεια που συνεχίζει σήμερα το Ίδρυμα Ευγενίδη, που διευθύνεται από τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ