• Ναυτιλία

    Θα πληρώσουν από κοινού η MSC και η Costamare 45 εκατ. δολάρια για την πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια

    Τζιανλουίτζι Απόντε - MSC

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Οι ναυτιλιακές εταιρείες MSC και η Costamare, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στον διεθνή τύπο, θα πληρώσουν από κοινού για την πετρελαιοκηλίδα που έγινε στην Καλιφόρνια.

    Το ύψος της αποζημίωσης για την πετρελαιοκηλίδα θα ανέλθει στο ποσό 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η MSC Mediterranean Shipping Company συνεχίζει να αρνείται την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα του αγωγού Orange County του 2021, παρά την αποδοχή της πρότασης για την από κοινού χρηματοδότηση ενός διακανονισμού με τους ενάγοντες.

    Η εταιρεία Dordellas Finance Corp που ελέγχεται από την MSC και η Captanissa Maritime που ελέγχεται από την Costamare συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 45 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τη πετρελαιοκηλίδα 558 βαρελιών που έπληξε ένα τμήμα της ακτογραμμής της Καλιφόρνια το 2021.

    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Danit, μεταφορικής ικανότητας 14.028 teu ναυπήγησης του 2009, της εταιρείας Dordellas και το Beijing, μεταφορικής ικανότητας 9.469 teu της Captanissa, κατασκευής 2006 κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν ζημιά στον αγωγό πετρελαίου όταν έσυραν τις άγκυρες τους κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας το 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Τζόρτζιο Αρμάνι σχεδίασε mega yacht για τον Κώστα Κλεάνθους και την Σουζάνα Πασεινίδου

    Σήμερα η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα, Fincantieri και ελληνικών εταιρειών για τις κορβέτες



    ΣΧΟΛΙΑ