• Ναυτιλία

    Σήμερα η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα, Fincantieri και ελληνικών εταιρειών για τις κορβέτες

    Πέντε “αγκάθια” για το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας

    Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής ONEX


    H ONEX Elefsis Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα και η ιταλική εταιρεία Fincantieri S.P.A. θα υπογράψουν σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 – 15:30 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συμφωνία συνεργασίας (ΜοU) μεταξύ των Ιταλικών Εταιρειών Fincantieri S.P.A και Leonardo, με Ελληνικές Αμυντικές Επιχειρήσεις.

    Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επίσης και οι Ιταλικές εταιρείες MBDA Italy και Electronica, που μαζί με τις Fincantieri, Leonardo και ONEX αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές στην κατασκευή των νέων κορβετών του ΠΝ, σε περίπτωση επιλογής της συγκεκριμένης κορβέτας από την Ελληνική Πολιτεία.

    Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν, επιβεβαιώνουν στην πράξη την υλοποίηση των επιταγών της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑBΣ) και η συνεργασία μεταξύ των Ιταλικών και Ελληνικών εταιρειών αναμένεται να είναι μακρόπνοη και να εξυπηρετήσει πληθώρα μελλοντικών προγραμμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πέφτουν οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ONEX, Fincantieri, Leonardo και ελληνικών επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ