• Top Stories

    Στο σκοτάδι ακόμα το Mega Channel. Άμεσες υποχρεώσεις 400.000 ευρώ


    Την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι αγωνιούν για την επόμενη ημέρα του Μega Channel οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού δεν  φαίνεται να έχουν βρει κοινή συνισταμένη έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο Μεγάλο Κανάλι. Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο Φιλιππόπουλου αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες για να γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες ενώ αύριο , σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr θα πρέπει να πληρωθούν υποχρεώσεις ύψους 400.000 ευρώ. Οι υποχρώσεις αυτές αφορούν το δώρο του Πάσχα. Επιπρόσθετα χρειάζονται επιπλέον 400.000 για τους μισθούς του β 15μερου του Μαρτίου. Πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δυο μέτοχοι δεν φέρονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Τηλέτυπος Α.Ε. έστειλε επιστολή στις τράπεζες με τις οποίες έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο με την οποία ζητά να ξεμπλοκάρει ποσό περίπου 800.000 ευρώ από τους δεσμευμένους λογαριασμούς, ώστε να πληρωθεί το δεύτερον δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην επιστολή η εταιρεία υπογραμμίζει τις ποινικές συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση της μη καταβολής του δώρου Πάσχα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «αδικαιολόγητη» και «αιφνιδιαστική» τη δέσμευση των λογαριασμών. Επισημαίνεται παράλληλα ότι η δέσμευση των λογαριασμών στερεί ταμειακή ρευστότητα από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν μισθολογικές.

    Υπό αυτές τις συνθήκες η εταιρεία ζητά να αποδεσμευτούν τα 800.000 ευρώ για να καταβληθούν στο προσωπικό μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας τους το δεύτερο 15ημερο του Μαρτίου και το δώρο Πάσχα.

    Όπως επισημαίνει στο bankingnews.gr τραπεζίτης “Δεν βλέπουμε φως στο Mega Channel, ήδη επεξεργαζόμαστε σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει σενάριο απώλειας των 140 εκατ δανείων που έχουμε χορηγήσει”   “Δεν είμαστε αισιόδοξοι, καθώς από τις επαφές που έχουμε πραγματοποιήσει με τους βασικούς μετόχους δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και όπως όλα δείχνουν αν δεν συμβεί κάτι θεαματικό…τότε το Mega Channel θα κλείσει.  Η βασική ανησυχία δεν είναι μόνο το Mega που οι τράπεζες έχουν χορηγήσει 140 εκατ αλλά και τα δάνεια του ΔΟΛ που έχουν εγγύηση το Mega”.
    Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τράπεζες ήδη μελετούν τρόπους για το πως θα διαχειριστούν την ζημία από τα 140 εκατ δάνεια του Mega και μεταξύ των σχεδίων περιλαμβάνονται πωλήσεις σε τρίτους… Σε ερώτηση που έθεσε το bankingnews.gr για το αν υπάρχει πιθανότητα διάσωσης του Mega και των εργαζομένων, ο κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε απαισιόδοξος.

    Διαβάστε ακόμα:  

    http://www.mononews.gr/i-terastia-koroidia-tis-mitsubishi/40944

    Δείτε ακόμα:  

    http://www.mononews.gr/video-o-idioktitis-tou-pio-oreou-vivliopoliou-ston-kosmo-sti-santorini-milise-sto-ted-video/40975

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ