• Ναυτιλία

    Στο σφυρί πλοίο ελληνικής εταιρείας. Η ημερομηνία και η τιμή πώλησης

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Σε πλειστηριασμό βγαίνει, με δικαστική εντολή,  πλοίο ηλικίας 46 ετών, της πάλαι ποτέ ισχυρής ναυτιλιακής Αγούδημος, το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στην Ελευσίνα εδώ και έξι χρόνια.

    Το χωρητικότητας 5,600-gt πλοίο Penelope A, κατασκευής 1972, θα βγει στο σφυρί στις 6 Φεβρουαρίου 2019, με τιμή εκκίνησης τα 800.000 ευρώ (906.700 δολάρια).

    Ναυλομεσίτες που παρακολουθούν τον ευρωπαϊκό κλάδο των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων αναφέρουν ότι η ηλικία του σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παραμείνει ανενεργό πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα την κατάληξη του στα διαλυτήρια.

    Ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για εμπορική χρήση. Τα τελευταία χρόνια ένας αριθμός παλαιών ελληνικών επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που παρέμεναν παροπλισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επανήλθαν λόγω της έλλειψης κατάλληλης χωρητικότητας πλοίων στις αγορές μεταχειρισμένων στην Ευρώπη και την Ασία.

    Το Penelope A κατασκευάστηκε αρχικά με το όνομα Horsa για τη βρετανική εταιρεία Sealink. Βρέθηκε στην Ελλάδα το 1992 και λειτουργούσε κατά κύριο λόγω για της γραμμές της Αγούδημος, που ήταν μία από τις καλύτερες εταιρείες της εποχής. Στη συνέχεια κατασχέθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    Το πλοίο βρίσκεται στην Ελευσίνα από το 2013, μετά την κατάρρευση της ναυτιλιακής Αγούδημος.

    Αν και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να πουληθεί σε πλειστηριασμό από τότε, το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο λόγω των μη ρεαλιστικών, υψηλών τιμών πώλησης και της έλλειψης καθαρού, χωρίς εμπράγματες επιβαρύνσεις, τίτλου για το πλοίο από το δικαστήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Σουραβλάς: Μία ακόμα έξυπνη κίνηση από τη Load Line Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κ. Κωνσταντακόπουλος: Αγορές πλοίων αξίας 900 εκατ. δολ. το 2018 από την Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Α. Μαρτίνος: Με τέσσερα νέα πλοία η Minerva Marine στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ