• Ναυτιλία

    Στην αγορά των containerships και των bulk carriers ποντάρει η Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Partners


    Στον «πυρετό» της αγοράς των containerships επενδύει η Navios Partners της Αγγελικής Φράγκου.

    Μετά την προσθήκη στον στόλο της εταιρείας 29 containerships, που προήλθε από την συγχώνευση με την Navios Maritime Containers, η Αγγελική Φράγκου «ξαναχτυπά» ανακοινώνοντας την παραγγελία έξι containerships (τα δύο είναι option) χωρητικότητας 5.300 teu το καθένα έναντι συνολικού ποσού 366 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία αναμένεται να έχουν παραδοθεί στην Navios Partners μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

    Η οικονομία της πανδημίας δημιούργησε νέες ανάγκες στις μεταφορές, είδαμε μια καλή ευκαιρία και κάναμε το άνοιγμα στην συγκεκριμένη αγορά δήλωσε η Αγγελική Φράγκου.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε και μια σειρά αγορών στο χύδην ξηρό φορτίο, όπως είναι η απόκτηση ενός capesize μέσα στον Ιούνιο, το οποίος είναι ναυλομένο bareboat για 10 χρόνια και θα παραδοθεί στη Navios το ΄β εξάμηνο του 2020. Την ίδια περίοδο απέκτησε και ένα νεότευκτο Kamsarmax έναντι 34,3 εκατ δολαρίων. Αγόρασε επίσης και τρία capes ναυπήγησης 2011 και 2012 έναντι 88 εκατ δολαρίων.

    Τέλος πούλησε και δύο feeder containerships μεταφορικής ικανότητας 2.824 teu το καθένα έναντι 28,7 εκατ. δολαρίων, καθώς και ένα bulk carrier του 2005 έναντι 12,7 εκατ. δολαρίων.

    Μόλις ολοκληρωθούν οι παραλαβές των νέων πλοίων με τα οποία θα ενισχύσει τον στόλο της Navios θα διαχειρίζεται ένα στόλο από 98 πλοία, εκ των οποία 55 bulk carriers και 43 containerships, συνολικής χωρητικότητας 9,3 εκατ. dwt.

    Τα αποτελέσματα

    Η συγχώνευση των δύο εταιρειών έδωσε μεγάλη ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα της Navios Partners η οποία είδε τα έσοδα της να φτάνουν 217 εκατ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι 93 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν αντίστοιχα στα 236,5 εκατ. δολάρια από ζημιές 25,3 εκατ. δολαρίων ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 124 εκατ. δολάρια από 33,3 εκατ. δολάρια πέρσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Τη χρυσή εποχή του 18ου αιώνα μπορεί να ζήσουν τα bulk carriers
    Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των ακτών στη Λήμνο με τη βοήθεια του Τυφώνα



    ΣΧΟΛΙΑ