• Ναυτιλία

    Σταϊκούρας: Στόχος της κυβέρνησης ένα δυνατό και ακμάζον ναυπηγείο Σκαραμαγκά

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση των εργαζομένων, τους γνωστοποίησε ότι «θα συναντηθεί με τον επενδυτή Γιώργο Προκοπίου, με τον οποίο θα συζητήσει τις προοπτικές του ναυπηγείου και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση του σημερινού δυναμικού των εργαζομένων στο ναυπηγείο και ότι στόχος του ίδιου και της κυβέρνησης είναι ένα δυνατό και ακμάζον ναυπηγείο προς όφελος της εθνικής άμυνας, της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων».

    Στη συνάντηση συμμετείχαν, το προεδρείο του σωματείου μαζί με το νομικό σύμβουλο Βασίλη Πήττα, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κουλοχέρης, ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Καραπλής και οι νομικοί συνεργάτες του υπουργού κ. Φραγκίστας και κ. Χαρίλα.

    Ο Υπουργός στην τοποθέτησή του αφού ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από τον Ιούλιο του 2022 σχετικά με την απόδοση στον ειδικό διαχειριστή των χρημάτων του ICC και η προνομιακή με τα χρήματα αυτά ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων έχει υλοποιηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του Ναυπηγείου.

    Οι εκπρόσωποι του σωματείου, αφού τον ευχαρίστησαν, «τον ίδιο και τους συνεργάτες του για την τήρηση των δεσμεύσεών του και την πολύ καλή συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα με τον ίδιο και τους συνεργάτες του, ζητήθηκε η συνδρομή του τόσο για τα θέματα που εκκρεμούν και θα συζητηθούν με το Υπουργείο Εργασίας, όσο και με το Υπουργείο Άμυνας για την συνέχιση των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού και την επόμενη ημέρα, έτσι που να μην υπάρχει κενό εργασιών στο Ναυπηγείο και κενό απασχόλησης για τους εργαζόμενους».

    Η απάντηση του ήταν ότι «θα συνδράμει και προς τις δύο κατευθύνσεις και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν και με τα δύο Υπουργεία».

    Το προεδρείο των εργαζομένων, εντός των αμέσως επομένων ημερών, θα επιδιώξει να έχει συνάντηση και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, ώστε να οριστικοποιηθεί το σχέδιο της επόμενης μέρας με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού.

    Επίσης, χθες το μεσημέρι έγινε συνάντηση των εργαζομένων με τη Γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη και συζητήθηκαν τα θέματα που ήδη έχουν καταγραφεί και στο παράρτημα του κοινού πρακτικού που υπογράφηκε με την ειδική διαχείριση, τα οποία είναι:

    – συνέχιση του προγράμματος του πολεμικού ναυτικού, με απασχόληση όλων των εργαζομένων.

    – παροχή της δυνατότητας στους εργαζόμενους για μεταφορά τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της τεχνογνωσίας τους στην κατασκευή, συντήρηση και επισκευή πολεμικών σκαφών.

    – ένταξη εργαζομένων που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση σε προγράμματα με καταβολή αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για την πλήρη συνταξιοδότησή τους.

    – προγράμματα αναπλήρωσης απωλειών από την μη ένταξή τους στο πλαίσιο που περιγράφεται στο πρακτικό διαβούλευσης των εργαζομένων στις βάρδιες την περίοδο της εκ περιτροπής εργασίας και των εργαζομένων του τροχαίου υλικού που είναι εκτός του ίδιου πλαισίου.

    – προγράμματα συμπλήρωσης της διαφοράς των ποσών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με το συνολικό ποσό του ICC.

    Σήμερα, επίσης θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Καρασιώτου, με την οποία θα συζητήσουν τα εκκρεμή ασφαλιστικά θέματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Προκοπίου: Η επένδυσή μου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μία ανταπόδοση στον Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ