• Ναυτιλία

    Συνεργασία της HEMEXPO με τον Νηογνώμονα DNV για την αξιολόγηση συσκευών ενέργειας στα πλοία

    Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος HEMEXPO

    Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος HEMEXPO


    Η HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters) κορυφαία ένωση προμηθευτών και εξαγωγέων για τον διεθνή ναυτιλιακό τομέα, κατέληξε σε συμφωνία με τον νηογνώμονα, DNV, για την αξιολόγηση των συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας (ESD) που παράγονται από εταιρείες μέλη της HEMEXPO.

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, σε πρώτη φάση, ο DNV θα επανεξετάσει μια λίστα κατασκευαστών που παρέχεται από τη HEMEXPO για να εντοπίσει ESD που εμπίπτουν στην κατηγορία των συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με την τεχνογνωσία της DNV.

    Στο δεύτερο βήμα, η DNV θα αξιολογήσει ποιες ρυθμιστικές μετρήσεις –δηλαδή, ο δείκτης έντασης άνθρακα (CII) και ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενων πλοίων (EEXI) – επηρεάζουν τα σχετικά ESD.

    Τέλος, ο νηογνώμονας θα εκδώσει επιστολή επαγγελματικής γνωμοδότησης για τα προϊόντα HEMEXPO που εμπίπτουν στην κατηγορία ESD. Αυτό θα επιβεβαιώσει ότι το προϊόν αξιολογείται ως ESD.

    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος της HEMEXPO, δήλωσε: «Η συμφωνία μας με τον DNV είναι μια σημαντική κίνηση, καθώς ευθυγραμμίζεται στενά με την ανάγκη για ένα διεθνές πρότυπο για το ESD και τις προσπάθειες της HEMEXPO να ενθαρρύνει τη μετάβαση της βιομηχανίας ναυτιλιακού εξοπλισμού προς πράσινες λύσεις, προς τις οποίες εργάζεται η HEMEXPO . Οι ESD υποστηρίζουν τους πλοιοκτήτες και τα ναυπηγεία στην εκπλήρωση των στόχων τους για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αυτή η συμφωνία θα διευκολύνει την αποδοχή των τεχνολογιών που έχουν αντίκτυπο στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    Είτε επιλεγούν για μετασκευή είτε στο στάδιο της νέας κατασκευής, τα ESD μπορούν να βοηθήσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες να βελτιώσουν τις αξιολογήσεις τους CII, EEXI και EEDI (Energy Efficiency Design Index) – και καθώς εξελίσσεται το ναυτιλιακό ρυθμιστικό τοπίο, η σημασία τους θα αυξάνεται, πρόσθεσε η Ελένη Πολυχρονοπούλου.

    Η Χαρά Γεωργοπούλου, Επικεφαλής Ναυτιλιακής Έρευνας και Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής – OCCS Manager για τον DNV Greece, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε συμφωνία με τη HEMEXPO για την αξιολόγηση των συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας της. Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας και βελτιώσεις στην απόδοση των πλοίων και οι ESD, παράλληλα με τα νέα καύσιμα και την ψηφιοποίηση, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη αυτών των στόχων. Οι ESD μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της χρήσης καυσίμου, στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και να συμβάλουν πλήρως στη συμμόρφωση. Ωστόσο, για ευρύτερη υιοθέτηση, η βιομηχανία χρειάζεται εμπιστοσύνη στην τεχνολογία. Συνεργαζόμενοι για την αναθεώρηση των προϊόντων-μελών της HEMEXPO, ο DNV είναι υπερήφανος που συμβάλλει στην οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης και διασφαλίζει ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ESD για να πετύχει τους στόχους της για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

    Διαβάστε ακόμη:

    Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Παρήγγειλε δύο πλοία LNG αξίας 520 εκατ. δολαρίων

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Περί τα 6,5 δισ. δολ. η επένδυση της Capital για την «πράσινη μετάβαση» με 110 πλοία

    Τράπεζα Πειραιώς: Πώς προχωρά η προικοδότηση της Trastor με ακίνητα 27 εκατομμυρίων



    ΣΧΟΛΙΑ