• Ναυτιλία

    Συνεργασία της CMA CGM με την Wärtsilä για τη ναυπήγηση 12 πλοίων κοντέινερ με καύσιμα LNG

    Συνεργασία της CMA CGM με την Wärtsilä για τη ναυπήγηση 12 πλοίων κοντέινερ με καύσιμα LNG

    CMA CGM


    Η εταιρεία Wärtsilä, σύμφωνα με ανακοίνωση της, θα παράσχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για δώδεκα νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία θα κινούνται με καύσιμα LNG, που παραγγέλθηκαν από την CMA CGM στα κινεζικά ναυπηγεία.

    Συνολικά η συμφωνία περιλαμβάνει, έξι πλοία 13.000 TEU που παραγγέλθηκαν στη Hudong-Zhonghua Shipbuilding και έξι πλοία 15.000 TEU στο ναυπηγείο Jiangnan Shipyard.

    Όπως έγινε γνωστό, οι λύσεις της Wärtsilä για κάθε σκάφος περιλαμβάνουν πέντε βοηθητικούς κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 34DF (60 κινητήρες συνολικά), το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου Nacos Platinum της Wärtsilä, το σύστημα ελέγχου πρόωσης, τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων της σειράς STC-13 και το σύστημα παροχής αερίου καυσίμου με λειτουργία Wärtsilä σύστημα βελτίωσης απόδοσης και παρακολούθησης Operim.

    Η Operim χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη ψηφιακή τεχνολογία για την παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να επιτρέψει στο σύστημα να λειτουργεί με βέλτιστη απόδοση ανά πάσα στιγμή και σε όλες τις καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες.

    Ο εξοπλισμός Wärtsilä έχει προγραμματιστεί να τα παραδώσει στα ναυπηγεία εντός του 2022 και το πρώτο από τα 12 πλοία αναμένεται να καθελκυστεί το τρίτο τρίμηνο του 2023. Η Wärtsilä είχε ήδη συνάψει σύμβαση για την προμήθεια παρόμοιου εμβέλειας τεχνολογία για εννέα πλοία της CMA CGM των 23.000 TEU και πέντε 15.000 TEU, δύο εκ των οποίων έχουν παραδοθεί και τα τρία είναι υπό κατασκευή.

    «Στην CMA CGM δεσμευόμαστε να προάγουμε τη βιωσιμότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Xavier Leclercq, αντιπρόεδρος της CMA Ships.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Wärtsilä καθώς έχουν έναν παρόμοιο στόχο απανθρακοποίησης και ένα πολύ ευρύ φάσμα λύσεων να προσφέρουν. Η επιλογή των πλοίων αερίου διπλού καυσίμου που τροφοδοτούνται με LNG για τα νέα μας πλοία είναι μέρος της δέσμευσής μας να οικοδομήσουμε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα».

    «Αυτή η μεγάλη επαναλαμβανόμενη παραγγελία για ένα ευρύ φάσμα λύσεων Wärtsilä από έναν αξιόλογο πελάτη σηματοδοτεί την αξία της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της επικέντρωσης στον πελάτη», δήλωσε ο Håkan Agnevall, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wärtsilä Corporation.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Κίνα πήρε και πάλι το προβάδισμα στις ναυπηγήσεις

    Στα 125 πλοία έφτασε η Costamare-Πώς θα γίνει η διανομή μερισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ