• Ναυτιλία

    Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με θεσμικούς φορείς της ναυτιλίας

    Μελίνα Τραυλού

    Μελίνα Τραυλού


    Η Πρόεδρος, των Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ συναντήθηκαν  με τον Πρόεδρο, κο Nick Brown και τον Γενικό Γραμματέα, κο Robert Ashdown της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (IACS).

    Η ΕΕΕ επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Νηογνώμονες ως Αναγνωρισμένοι Φορείς εκ μέρους των Κρατών Σημαίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της ναυτιλιακής κοινότητας, κατά το έργο του IACS, σε σχέση τόσο με την ανάπτυξη κανονισμών, όσο και όταν λειτουργεί ως ο κύριος τεχνικός σύμβουλος του ΙΜΟ.

    Επίσης, η  Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, συναντήθηκαν  με την ηγεσία της Rightship, της εταιρείας που διενεργεί ελέγχους για την ασφάλεια και την περιβαλλοντική απόδοση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση ανοιχτού διαλόγου για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η Rightship με τους εκπροσώπους της ΕΕΕ να τονίζουν την ανάγκη ευθυγράμμισης με τα πρότυπα του ΙΜΟ και των Νηογνωμόνων.

    Τέλος, η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ναυτιλιακής Αρχής από τις Μπαχάμες. Δεδομένου ότι τα ελληνόκτητα πλοία αποτελούν σημαντικό μέρος του εγγεγραμμένου στις Μπαχάμες στόλου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας τους, ιδιαίτερα στο επίπεδο του ΙΜΟ.

    Ξεχωριστό σημείο επαφής αποτέλεσε ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, καθώς και οι Μπαχάμες ενδιαφέρονται, όχι μόνο ως ναυτιλιακό κράτος, αλλά και ως ένα Μικρό Αναπτυσσόμενο Νησιωτικό Κράτος (SIDS), που επηρεάζεται σημαντικά από την κλιματική αλλαγή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μελίνα Τραυλού: Ανεκτίμητη η αξία του εθελοντισμού

    Αναστασοπούλου: Επισπεύδονται οι διαδικασίες χωροθέτησης και αδειοδότησης λιμενικών υποδομών

     



    ΣΧΟΛΙΑ