• Ναυτιλία

    Συνάντηση Στυλιανίδη με Τραυλού και γραμματέα του ΙΜΟ – Τι συζήτησαν

    • NewsRoom
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Υπ. Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη με την Μελίνα Τραυλού και τον γραμματέα του IMO

    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Υπ. Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη με την Μελίνα Τραυλού και τον γραμματέα του IMO Αρσένιο Ντομίνγκεζ


    Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Αρσένιο Ντομίνγκεζ είχε σήμερα το απόγευμα Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

    Στη συνάντηση ήταν και η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.

    Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν διεξοδικά η απανθρακοποίηση που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του IMO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τρόποι για την πρακτική εφαρμογή και υιοθέτηση της μετάβασης προς την ανταγωνιστική και πράσινη ναυτιλία και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διεθνή ναυτιλιακή πολιτική στο πλαίσιο του Οργανισμού. Αναφέρθηκαν επίσης στις γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνει η παγκόσμια ναυτιλία και εστίασαν στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις.

    Ο κ. Στυλιανίδης είχε επίσης την ευκαιρία να τονίσει στον κ. Ντομίνγκεζ, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο μήνα ως Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, ότι η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη γέφυρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Οι κ.κ. Στυλιανίδης και Ντομίνγκεζ αποφάσισαν επίσης την πλήρη συνεργασία σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΙΜΟ.

    Διαβάστε επίσης

    Bέμπερ: Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου

    Βαγγέλης Μαρινάκης και Τζον Φρέντρικσεν ναυπηγούν 14 πλοία VLCC αξίας 1,8 δισ. δολαρίων

    Global X: Ισχυρό 2024 στο Χρηματιστήριο – Τα 6 θετικά νέα για τις μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ