• Διεθνής πολιτική

    Bέμπερ: Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου

    • NewsRoom
    Βέμπερ για σεισμό στην Κρήτη: Το ΕΛΚ έτοιμο να στηρίξει την Ελλάδα

    Μάνφρεντ Βέμπερ


    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την καλή κατεύθυνση στην Ελλάδα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάμνφρεντ Βέμπερ με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

    Μιλώντας για το κράτος δικαίου, ο κ. Βέμπερ στηλίτευσε τη στάση των Σοσιαλιστών υπογραμμίζοντας ότι «οι Σοσιαλιστές έχουν πολλά να κάνουν για να εγγυηθούν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και να εγγυηθούν όλο το σύστημα που βασίζεται στο κράτος δικαίου σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες κυβερνούν. Άρα η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και η Νέα Δημοκρατία κάνει καλή δουλειά».

    Παράλληλα, επισήμανε ότι έχουν γίνει «επτά διαδοχικές συζητήσεις» στο ΕΚ για το κράτος-δικαίου σημειώνοντας ότι «προφανώς πρόκειται για κομματική πολιτική κατάχρηση ζητημάτων κράτους δικαίου. Και πρέπει να πω σταματήστε το. Βλάπτετε το κράτος δικαίου».

    «Ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ως Νέα Δημοκρατία υπερασπιζόμαστε τη βασική αρχή του κράτους δικαίου. Αλλά το κράτος δικαίου σημαίνει για εμάς να μην κάνουμε πολιτική κατάχρηση των θεμάτων στο τραπέζι. Το ερώτημα στο τραπέζι είναι υποθέσεις για δικαστήρια, αλλά όχι για Κοινοβούλια» ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ προσθέτοντας ότι «πρόκειται για περιττές και αβάσιμες επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαστε το κόμμα του κράτους δικαίου και θα υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, ό,τι κι αν κοστίσει».

    Προσέθεσε ότι «και από κομματικής πλευράς δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους μάθημα από την Αριστερά για αυτό. Είμαστε το κόμμα του Ντόναλντ Τουσκ στην Πολωνία, για παράδειγμα, που νίκησε το PiS και επανέφερε το κράτος δικαίου στην Πολωνία.

    Κοιτάζοντας προς τη Μάλτα, στη Ντάφνε Γκαρουάνα Γκαλίτσια, οι Σοσιαλιστές έχουν πολλά να κάνουν για να εγγυηθούν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και να εγγυηθούν όλο το σύστημα που βασίζεται στο κράτος δικαίου σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες κυβερνούν. Άρα η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και η Νέα Δημοκρατία κάνει καλή δουλειά».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    Βορίδης για συνάντηση πρωθυπουργού – αγροτών: Προϋπόθεση είναι οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί

    Ισραήλ: Εξετάζουμε τη νέα πρόταση εκεχειρίας – Συνέντευξη Τύπου του Νετανιάχου μέσα στην ημέρα

    Nord Stream: Τέλος στις έρευνες για τις εκρήξεις βάζουν οι Σουηδοί εισαγγελείς



    ΣΧΟΛΙΑ